Lankkuja!

Vinnillä alkaa näyttää jo huoneelta!
Kiitoksia taas kerran talkoolaisille eli Matti- sekä Esko -ukille ja poikia hoitaneelle Riitta- mummolle! Pikku hiljaa valmistuva tila on yhtenäinen, mutta siihen on tarkoitus sijoittaa sekä makuuhuone, työsoppi ja pieni löhönurkkaus levysoittimen kuunteluun yms.Seinärungot on tehty yhtä pientä osiota vaille. Villoitus on jo hyvällä mallilla ja nyt myös lattialankkujen laittaminen aloitettiin. Jaakko palaa nyt töihin hellelomansa jälkeen ja hommia jatketaan ehtimisen mukaan.

Tuulettelin tutuille aiemmin, että olimme onneksi aikoinaan puhdistaneet myös yläkertaan tulevien lankkujen sivut. Kuvittelin, että nyt siis vain pätkitään sopiviksi ja nostellaan lankut yläkertaan. Lankuista oli kuitenkin putsaamatta paitsi sivut myös päälle liimattu paperi..
Paperi oli todella tiukassa ja vasta parin lankun jälkeen tuli mieleen kokeilla pehmentää sitä vedellä. Kostuttamisen jälkeen se irtosikin huomattavasti helpommin. Lankkujen puhdistuksessa meni kuitenkin melkein kaksi päivää. Haluaisimme jättää lattian maalaamatta ja antaa sen rosoisuuden näkyä, mutta lopullinen päätös tehdään sitten vasta valmiina. Koko tilaan meillä ei ole tarpeeksi omia vanhoja lankkuja, mutta saamme onneksi ostettua lisää meitä
lähellä vanhaa kyläkoulua remppaavalta kaverilta.
 
Päädyimme laittamaan yläkertaan samanlaiset vanhat valurautaiset patterit kuin muualla talossa on. Tiedossa on siis jälleen painepesuria, limujen irroittelua, tiivisteitä, koeponnistuksia jne. Jospa homma sujuu nyt nopeammin, kun on jo harjoiteltu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siellä on taas aherrettu! Hienoo! :) A-M