Lankku kerrallaan ja levy kerrallaan..

Syksyn saavuttua on yläkerran työmaakin viilennyt. Hommat on edenneet ja sekä makuuhuoneosiossa että työhuoneosiossa on nyt lattiat.
Käytimme talon vanhat lankut TODELLA tarkkaan ja ne riittivät vielä työhuoneosioon! Lattian tekeminen oli kyllä taas melkoista palapelia ja höylä sai töitä. Kiitos kärsivälliset
talkoolaiset Matti ja Esko.
Työhuoneosion lankkulattiaa

Huoneen sivut jäävät edelleen tuulettuviksi. Oikealle puolelle pääsee tuvan päältä, mutta vasemmalle puolelle Jaakko teki luukun ulkoseinään.


Lattioiden jälkeen Jaakko puuhasteli ikkunan ympärillä ja Anu jatkoi villoittamista. Nyt viikonloppuna kaikki seinät saatiin villoitettua loppuun! Huokolevyä puuttuu enää yksi palanen kuistin päältä ulkoseinältä ja yhdestä pätkästä portaiden kohdalla.

Vanhat yläparrut jätettiin näkyviin ja ne tummennettiin samalla seoksella (vernissaa 75% ja valopetrolia 25% sekä rautaoksidimustaa) kuin tuvan laipion paikkauskohdat aikoinaan.
Suurin osa katosta on naputeltu paikoilleen. Mustan ja punaisen liitto miellyttää kovasti silmää. Ennen yläkertaan naulaamista laudat taapeloitiin tupaamme kuivamaan - ja taas sai upeita sisustuskuvia.. Maalatut laudat loppuivat tietenkin kesken, joten vielä pääsee pensselöimään.Kiitos talkooavusta myös Esalle sekä poikien kanssa paljon olleelle Riitta-mummolle!

Ei kommentteja: