Loma hupenee. TAAS.

Loma on taas kerran kulunut liian nopeaan. Jotain saatiin kuitenkin puuhattua, ehdittiin mökkeilemään, nauttimaan säästä, käymään kesätapahtumissa ja vähän reissaamaankin. Kävimme myös pyörähtämässä asuntomessuilla. Parasta antia messukäynnissä oli kotiin palaaminen. Oma tupa tuntui niin oikealta ja omalta messujen valkoisten talojen ja amerikkalaisten sisustusten jälkeen. Perinnerakentajan sydän sykkii vanhoille huonekaluille ja elämänmakuisille sisustuksille. Neristanin kohteessa käyneet ymmärtävät varmasti, miksi emme siellä kauaa viihtyneet.. Täytyy jälleen todeta, että Loviisan Vanhat talot on meille sopivin tapahtuma.
Olemme tehneet patteriurakkaamme eteenpäin. Kaikkiin Ylätalon huoneisiin, jossa on lankkulattiat, tulee vanhat vesikiertoiset valurautapatterit. Nyt olemme kunnostaneet pattereita. Kunnostaminen tarkoittaa patterien purkamista, pesua ja puhdistusta, uudelleen kokoamista ja testausta. Laitamme tarkemman kuvauksen blogiin, kun patterit ovat valmiina. Homma seisoo tällä hetkellä, kun odotamme tiivisteitä tehtaalta. Vanhan kansakoulun siirtäneet ystävämme ovat homman jo tehneet ja he ovat neuvoneet meitä urakassa. Kiitos Sanna ja Antti!
Anun yöpöydäksi tullut kommuutti valmistui viimeinkin.


Emme ulkovuoraa taloa ainakaan tänä kesänä, vaikka niin alunperin suunnittelimme. Olemme jo niin kovin tykästyneet harmaaseen vanhukseen, että kokeilemme ensi talven ilman vuorausta. Tänä kesänä teemme  ikkunanpielilaudat ja laitamme harmaata lautaa peittämään yli jääviä tuulensuojalevyjä (osaa ikkunoista pienennetty). Ikkunanpielilaudat tehtiin vanhojen mallilla. Kahdet vanhat ikkunanpielethän olivat paikoillaan, kun ostimme talon. Pielilaudat maalattiin naapurimme vanhassa navetassa Uulan maaleilla. Kiitos avusta Matti ja Riitta!

Matti tekee tarkkaa työtä kuviosahalla.

Maalaamattomat laudat kokeilussa.

Ensimmäinen kerros maalattu.

Ei kesää ilman kirppareita:  uudet pitsit pöydällä!

7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Minä saan asuntomessutaloista tarpeekseni aina pelkästään sillä, että kaikki sisustuslehdet niitä esittelevät. Kammotuksia kaikki: ankeita, persoonattomia, kolkkoja ja valkoisia. Ymmärrän hyvin, että teistä oli mukavaa palata kotiin!

Kekkoset kirjoitti...

Viime vuonna Kuopiossa asuntomessuilla näytti siltä, että värejä olisi ollut tulossa. Nyt kuitenkin oli palattu valkoiseen linjaan. Ja kodit olivat tosiaan kuin suoraan lehdestä. Eniten puistatuksia aiheutti yltiöprameat amerikkalaistyyliset sisustukset.. Ystävämme on kivitalomyyjä, joten kävimme hänen kanssaan messut katsastamassa. Hänelle se kuului työnkuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä nykytaloista. Usein mietin olenko outo kun en tykkää valkoisista kodeista... Oletteko tehneet kuvassa olevan parisängyn sivustavedettävästä? Meillä olisi myös tarkoitus tehdä vastaavanlainen omasta mutta miten se parhaiten onnistuu? Täytyykö rakentaa isokin tukikehikko? Vinkeistä kiitollinen,

-Solja

Anonyymi kirjoitti...

Moro! Mulla sama tunnelma, loma hupenee. Luin teidän kesäviestit. Mukavia puuhia! Ihana kesä on ollut, ja onneksi vielä vähän lomaa jäljellä. Pian nähdään !
A-M

Kekkoset kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!
Solja: se on tosiaan tehty sivustavedettävästä. Sänky on erillinen omilla jaloillaan seisova jenkkisänky. Vanha sohva toimii sängynpäätynä, jonka varassa ei ole lainkaan sänkyä. Otimme sivustavedettävästä levitysosan kokonaan pois ja varsinaisen sohvan pohjalankut irti. Kaikki osat on tietenkin tallessa aitassa, että sohvan saa takaisin kuosiin, jos tekee mieli.
Anna-Maija: rentouttavia viimeisiä lomaviikkoja!

Pietaryrtti kirjoitti...

Löysin vastikään tämän blogin, ja tietenkin täytyi katsoa alusta alkaen, miten olette löytäneet noin ihanan pihapiirin! Me ollaan vasta lähtökuopissa-kaksi vuotta etsitty Kotia, mutta eipä ole tullut vastaan yhtäkään, johon oikeasti olisi voinut/kannattanut tarttua. Kuvauksesi kodinetsinnästä oli kuin omasta kynästäni! Rohkaisee, kun näkee, että muillakin se vain jostain on lopulta löytynyt :)

Kekkoset kirjoitti...

Tsemppiä urakassa Pietaryrtti ja kaikki keinot käyttöön! Monta kertaa mekin jo ehdittiin luovuttaa etsinnöissä, kunnes taas haave sinnitteli eloon. Löydätte vielä etsimänne! Se odottaa teitä jossain!