Ylätalon akkunat


Ylätalo on saanut viimeisen viikon sisällä uudet ikkunat. Talon ilme on muuttunut hurjasti. Keittiössä ja tuvassa on yhdeksänruutuiset ikkunat, kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneessa/saunassa neljruutuiset ikkunat ja muissa huoneissa kuusiruutuiset ikkunat. Ikkunat teki viime keväänä iisalmelainen puuseppä ja maalasimme ne itse. Suuri urakkamme kannatti, sillä ne sopivat hienosti taloon. Ikkunoita asentamassa olivat Matti, Eero, Esa ja ennen kaikkea Annikki-täti. Pellavaa laittoi sinnikkäästi Riitta. KIITOS!

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää, ehdottomasti kannatti panostaa tässä! Semmoiset alumiini-ikkunat olis ollu mielestäni aika kauhistus...

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos Kirsi! Ilolla kyllä kantoi pois vanhoja 70- luvun ruutuja. Nyt on etsinnässä sisälle sopivat ikkunanpielilaudat. Yhdet vanhat on tallessa ja tietenkin mahdollisimman samanlaiset olisi hakusessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta näyttää ! Komea talo. A-M

Anonyymi kirjoitti...

Komea talo teillä ja upeat ikkunat olette siihen teettäneet!
Meidän projekti oli lähtökohdaltaan paljon huonommassa kunnossa ja vaikka jo useampi kesäloma on touhuttu niin paljon on vielä tehtävää. No, saadaan sentään kunnostetut ja maalatut pokat takaisin paikoilleen ensi kesänä.
Terveisin Kim
http://vanhaharkonen.wordpress.com/

Kekkoset kirjoitti...

Kiitokset kehuista! Olemme tyytyväisiä ikkunoihin itsekin. Vanhoja ei ollut tallella kuin kuistin tarpeisiin, mutta hyvin nuo uudet vanhojen mallilla tehdyt ikkunat taloon istuu. Nyt olemme jo laittaneet ensimmäisiä ikkunanpieliäkin sisälle. Talon hirsipinta miellyttää koko ajan enemmän- saa nähdä raskimmeko sitä vuorata. Jos P. Kailalta kysyttäisiin, niin vuoraamattahan se jäisi.
Upea talo teillä! Ja mikä parasta - se on sukutila! Hitaasti prosessi on meilläkin edennyt, vaikka tehdään viikonloput, lomat ja melkein kaikki arki-illatkin. Nyt on menossa vaihe, jolloin talolta ei millään malttaisi lähteä pois.

Antti kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää kuka tekee iisalmessa tuollaisia ikkunoita? Ja tietysti, kuinka kalliiksi ikkunat tulivat?

Suunnittelen nimittäin samantapaista alkuperäisten ikkunoiden palauttamista.

Kekkoset kirjoitti...

Moro Antti ja anteeksi suuresti, että vastaus kesti! Ikkunat teki Puusepänliike Komulainen ja sama mies teki meille myös kuistinovet. Ikkunat tulivat noin 1/3 kalliimmaksi kuin tehdasikkunat. Mutta hintaan vaikutti merkittävästi kaksi seikkaa: että verstaalla oli silloin hiljaisempaa (talviaika) ja että maalasimme ikkunat itse. Tsemppiä urakkaan!