Putket maassa ja lankut lattiassa

Maalämpökelat kyytiin
Viikonloppu hujahti ohi jälleen hetkessä. Sekä lauantaina että sunnuntaina talkooporukka teki valtavia urakoita.  Pasi kaivoi väsymättömästi ja kaivuri ei kauaa ehtinyt seistä. Muu talkooväki (Riitta, Matti, Annikki-täti, Esa, Esko, Riikka, Saku, Juho ja Ville + Roope) laittoi tuulemaan.Viikonlopun aikana: maalämpöputket vedetty, jätevesijärjestelmä tehty, muurausta, oviaukon sahaus, tuvan lattialankut lattialle kuivumaan, vanhan puolen takakammareiden lankut taapeliin kuivumaan, väliovien rapsuttelua, puiden järjestelyä, kaksi uutta ikkunaa paikoilleen yms.! Valtaisat kiitokset! Molempina päivinä saimme nauttia Riitan herkkuruokia ja leivonnaisia ja kävipä talolla myös mukavia vieraitakin.
Juho ja Ville järjestävät tuvan lankkuja.
Riitta ovien kimpussa

Annikki ja Esa ikkunaa vaihtamassa. Huom. tuvassa jo lattia!

Uusi ikkuna on paikoillaan!

Matti ja Esko lapiohommissa maalämpökaivannossa.

Kylpyhuoneesta pääsee nyt kodinhoitohuoneeseen!

4 kommenttia:

https://kodinplaza.fi/ kirjoitti...

Maalämpö on kyllä hyvä ratkaisu!

Maija kirjoitti...

Mukava lukea kirjoituksia teidän projektista. Vanhan hirsitalon kunnostukseen liittyy kyllä kaikenlaista. Täällä Kiteellä veljeni osti vanhan hirsitalon ja kunnostukset ovat edenneet mallikkaasti. Teille siis tuli maalämpö hirsitaloon. Kuvan perusteella putkistolle on paljon jouduttu tekemään maanrakennustöitä. Miten jätevesijärjestelmän tekeminen onnistui? Veljeni projekti taitaa olla siinä vaiheessa, että jätevesijärjestemän tekeminen on maanrakennustöitä ja järjestelmää vailla.

Aada kirjoitti...

Hyvin näyttää etenevän. Meilläkin tuo jätevesijärjestelmä on pian kunnossa, kun saa keskitysrenkaat vielä. Kovat kaivannot teillä on kyllä ollut, en tiennytkään että maalämpöä varten täytyy noin paljon tehdä.

Mauri kirjoitti...

Mahtavaa, että homma hoituu noin hyvin. Naapurissakin alkaa putkityöt ilmeisesti huhtikuun aikaan. Minä kovalla mielenkiinnolla seuraan vierestä, tulee mieleen omat rakennusajat. Siitä on tosin jo melkein toistakymmentä vuotta.