Mikäs se täällä?

Valtavien talkoiden jälkeen puuhastelimme viikonloppuna tuvassa kahdestaan. Näin löytyi ensimmäinen yllätys remontin aikana: alin hirsikierto oli laho. Hirsi oli ollut hiekan alla ja eristesammal sitä vasten. Mitä syvemmälle puukolla pääsi sitä todennäköisemmältä kengitys alkoi näyttää. Maanantaina Matti ajeli sitten talolle ja vahvisti ajatuksemme - alimmat hirret ulkoseinistä menee vaihtoon. Olisiko kenelläkään tiedossa kahta 8m pitkää kovaa hirttä Ylä-Savosta? Hirsi jää lattiarajan alapuolelle rossipohjaan ja ulkopuolelle tulee ulkovuoraus, joten periaatteessa sen voi tehdä ihan hyvin liitoksella kahdesta hirrestä. Lyhyempiä hirsiä saisimme mahdollisesti Matin kautta. Yritetään nyt kuitenkin ensin tuurilla löytää kohtuullisen välimatkan päästä sopivaa hirttä. Onneksi lattia aukaistiin ja vaurio tulee korjattua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin pitkiä hirsiä voisi löytyä tuosta naapurista tai sitten Huotarin kylältä. Pitää kysellä... Mielenkiinnolla olen lukenut tätä teidän taloprojektia. Sain vinkin Kivelästä. Terv. Niina H.

Kekkoset kirjoitti...

Hei vain!
Mukavaa, että olet lueskellut blogia!
Kysäise ihmeessä hirsiä! Kiitos!

Anu ja Jaakko

Talohullu perhe kirjoitti...

Hei! Kunnostamme Etelä-Pohjanmaalla myös vanhaa hirsitaloa. Meiltä löytyi betonivalu hiekkatäytteellä koko talon pohjasta ja ainakin joitain lahoja alimpia hirsiä. Mielenkiintoista lukea ja nähdä teidän urakan vaiheita, koska itse pähkäilemme tässä vaiheessa, mitä tehdä pohjalle! Teillä tämä vaihe on jo kaukana takana =) Ja taitaa talo olla jo aika valmis =)