Uusi vuosi ja valmista tuli!

Onnellista uutta vuotta 2015!

On tullut aika myöntää, että bloggailutahti on nykyisin melkoisen hidas. Meillä on ollut paljon tietokone/nettiyhteysongelmia ja lasten mentyä nukkumaan ei ole hermot enää riittäneet tapella koneen kanssa. Päivityksiä onkin ollut todella harvoin. Aiomme jatkaa blogin pitämistä, mutta lukijat joutuvat kyllä venymään ja odottelemaan kirjoituksia. Vaikka yhteydet ovatkin nyt kunnossa, taitaa tämä blogi siirtyä rauhalliseen tahtiin.

Yläkerran remontti on nyt valmis. Joulun jälkeen vielä maalasimme portaat ja nyt pari huonekaluakin on jo kiivennyt toiseen kerrokseen. Kun aloitimme urakkaa kesän alussa, en ollut hahmottanut, kuinka isoon ja aikaa vievään hommaan lähdimme. Olimme aiemmin kunnostaneet kokonaisen talon ja pihapiirin, joten kuvittelin yläkerran asuinkäyttöön remontoinnin tuntuvan pieneltä jutulta. Nyt remonttitahtia rytmitti kuitenkin kaksi pientä poikaamme, joten hommia tehtiin mummon saapuessa hoitamaan/yöllä poikien mentyä nukkumaan. Aluksi tuntui ihanalta tarttua taas työkaluihin, mutta puuhat etenivät hitaasti lapsien ehdoilla. Nyt kuitenkin istun onnellisena vintillä ja lopputulos on juuri sellainen (tai parempi), millaiseksi se kuviteltiin.  ISOT kiitokset vielä remontissa auttaneille ukeille ja poikia hoitaneelle mummolle. Alla kuvia remontin vaiheista.
Yläkerran kattoon tulevat laudat kuivumassa tuvassa.

Laudat saatu naputeltua kattoon. Huokolevyt jo pohjamaalattu ja saumoissa kuittinauhat sekä sanomalehdet.


Ukit hommissa.

Alkuperäiset portaat. Kuva otettu eteisestä.

Jaakko portaita purkamassa.

Uudet portaat alkavat hahmottua.

Ukkien projektina ovi, josta kulku tuvan päälle.

Tapettiliisteri keiteltiin itse.

Työhuoneosio. Tähän pitäisi vielä rakennella kirjahyllyä.

Aula

Uudet portaat!

Näkymä portaiden yläpäästä.


Huonekaluja ja tekstiilejä puuttuu vielä paljon. Yläkertaan on lisäksi suunnitteilla samanlaiset valurautapatterit kuin alakerrassa, mutta jätämme niiden rakentelun ensi kesäksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallinen tahti blogin suhteen kyllä kelpaa. Mietin vain että miten saisi joka kirjoituksen kohdalle päivämäärän kun ne helpottaisivat luettavuutta. Jossain blogiohjelman asetuksissa varmasti se on. Hyvä että yhteydet ovat kunnossa. Hyvää alkanutta vuotta! A

Ankkurinappis kirjoitti...

Onpas upea tunnelma vintillä! Otahan vielä valmiista kuvia päivänvalolla niin pääsee ihailemaan paremmin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää! Mahtava tunne varmaan saada urakka loppuun. Mukavaa tätä vuotta!A-M

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on yksi parhaista blogeista, joita luen. Oli kiva yllätys, kun olitte ehtineet kirjoitella kuvien kera. Mutta perhe on aina tärkein kaikissa asioissa! Voimia ja iloisia, hiljalleen valostuvia päiviä ja iltoja teille!

Pilvi kirjoitti...

Erittäin mielenkiintoinen blogi!