Helleremonttia

Yläkerran remontti etenee tutulla kaavalla: talkooporukalla sekä välillä myös kaksin puuhaillen.
Matti- ja Esko-ukit ovat olleet kiitettävän innokkaita talkoilijoita, vaikka itse työmaa kuumenee koko ajan. Riitta-mummon sekä yhtenä päivänä myös Marja-liisan lapsenvahtiapu taas puolestaan on mahdollistanut Anunkin pääsyn työmaalle. ISOT kiitokset kaikille!


Kattolaudoitus tehdään tilassa olevien yläparrujen päälle. Parrut maalataan myöhemmin ja prosessi aloitettiin kattolautojen maalaamisella. Maalina käytettiin punamultaa, jota vahvennettiin vernissalla.

Seinärunkojen tekeminen vanhaan taloon on aina yhtä mukavaa.. Eristeenä käytetään tällä kertaa Ekovillaa levymuodossa. Vitalia ei kuulemma enää olekaan.

 
Seinille päädyttiin laittamaan tapettia, kun rullia alkoi löytyä ihan mukavasti. Tällä hetkellä rullien väreissä on punaista, keltaista, tummansinistä, ruskeaa, vihreää ja oranssia. Lopputulosta ei edes osaa vielä kuvitella. Sähköjen vuoksi myös muuta sisustusta ja tilan kalustamista on jo tuumittu. Navetassa on jemmassa talosta jäänyttä lankkulattiaa, mutta se ei riitä koko yläkertaan. Olisimmekin kiinnostuneita ostamaan vanhaa lankkulattiaa noin 15 neliötä tästä Ylä-Savon alueelta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Mukava että kirjoitat remontista laittaisitko päivämäärän milloin kirjoitat niin olisi helpompi seurata.
Hitaasti hyvä tulee näilläkin helteillä.

Piisin lämmössä kirjoitti...

Mielenkiinnolla jään odottamaan, minkänäköistä yläkerrasta tulee!

Meillä kovin samannäköinen projekti täällä Lapissa, jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa: piisijapankko.blogspot.fi Ei kylläkään läheskään yhtä monipuolisesti kirjoitettu kuin teidän :)

Ja onnittelut pienen miehen johdosta!

Maria

eija kirjoitti...

Tuolta facebookin kautta löysin blogiinne, ja olenkin tänään lukenut kaikki postauksenne. Olette tehneet valtavan työn kotinne eteen ja kyllä on varmasti kannattanut. Näyttää todella hyvältä! Suunnitelmissani on remontoida (mieheni kanssa) vanhaa kotitaloani naapurikunnassanne. Talo on n. 80 vuotta vanha ja siinä on koko ajan asuttu, äitini tällä hetkellä. On ollut ihanaa lukea projektistanne, olen saanut huimasti ideoita ja palaan sivustolle varmasti vielä tarkemmin, kun oman kotitalon remontointi on ajankohtaista. Tosin siinä ei varmaan tehdä noin mittavia saneerauksia.

Ja teidän upeaa talkooporukkaa olen ihastellut ja hämmästellyt! Uskomattoman taitavaa porukkaa!

Kekkoset kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!
Päivämäärä ei tosiaan näy kirjoituksissa, vaikka olin niin aina ajatellut. Yritän muistaa laittaa sen tästä lähtien!

Kiitokset Maria blogivinkistä! Lähdenkin sinne kurkkimaan. Tsemppiä remonttiin!

Eija- hienoa, että olette kunnostamassa taloa näillä seuduilla. Kiva kuulla, että olet saanut ideoita ja intoa. Olemme onnekkaita ja kiitollsia, kun talkoolaisia ei ole tarvinnut koskaan etsiä tai kerjätä. Ole ihmeessä yhteydessä, jos sinulla on jotain kysyttävää rempasta!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi! Ootteko ajatellun laittaa kakluunia taloon! Sopisi tyyliin ihan oikea aito kakluuni-uuni: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

https://kodinplaza.fi/ kirjoitti...

Hienolta näyttää ja siitä se yläkertakin valmistuu. Pintaremontti/sisäremontti täydessä vauhdissa. Kiitos vinkeistä ja inspiraatiosta :)