Grillipaikka löysi kodin

Hankimme jo remonttiaikana kesäkäyttöön puugrillin. Grilli on ehtinyt seistä monella kohtaa pihapiirissämme ja grillipaikka on aiheuttanut kovaa pohdintaa.
Alunperin aioimme tehdä paikan pihasaunan läheisyyteen luhtiaitan päähän. Ideana oli, että pöydän äärellä voisi istuskella myös saunasta vilvoitellessa. Paikka on kuitenkin ihan liian varjoisa ja lisäksi se on turhan kaukana talostamme. Saunomme kesällä melkein pelkästään savusaunassa rannassa, joten istuskelu kesäaikaan olisi vähäistä. Seuraavaksi grillipaikkaa tuumittiin ison aitan päätyyn pihlajapuskan viereen. Paikka on mukavan aurinkoinen, mutta ei kuitenkaan kovin viihtyisä. Lisäksi meitä hiukan vieroksutti ajatus grillihuvituksesta niin keskeisellä paikalla perinteisessä pihapiirissä.

Vaunulenkiltä palatessaan isäntä onneksi koki älynväläyksen. Jaakko oli kävellyt naapuristamme päin ja huomannut kuinka puutarhapalstamme olisikin täydellinen paikka! Talon päädyssä sijaitsevaan osioon on tehty aiemmin raparperpenkki, mansikkamaa, kasvimaa sekä istutettu omenapuita. Alue on hiukan erillään muusta pihapiiristä ja sinne mennään puuportista. Olin aiemmin haaveillut istuskelusta omenapuiden alla- nyt ne saavat kasvaessaan kaartua grillipaikan ylle.

Homma aloitettiin kaivamalla maata pois. Urakkaan lähti Anun avuksi Marja-Liisa. Pohjaan kaivettiin salaojaputki, vaikka alueen molemmin puolin onkin ojat. Alimmaiseksi laitoimme suodatinkankaan, jonka peitimme sitten murskekerroksella. Murskekerroksen päälle ladottiin sitten tiilet, joiden välit täytettiin kivituhkalla. Tässä vaiheessa halusimme paikalle vain pylväikön, johon laitamme humalan kasvamaan. Mikäli mieli tekee, niin voihan katon rakentaa myöhemmin. Isot kiitokset apuna olleille!
Haalimme vanhoja umpitiiliä sieltä ja täältä jo edellisenä kesänä.

Marja-Liisa ja Anu tasoittamassa pohjaa kaivonrenkaan avulla.
Pete, Katja ja Esa rakentelupuuhissa.


Valmista on! Puuosat harmaantuvat varmasti jo ensi kesään.

Ei kommentteja: