Ulkosauna ja joulua

Ulkosaunaprojekti etenee joulua kohden. Lattia on saunassa nyt valmis- kiitos avusta myös isä-Matille! Anu on puuhaillut pukuhuoneessa. Ideana oli tapetoida seinät Ylätalosta löytyneillä vanhoilla lehdillä. Mitä pidempään sitä tein sitä älyttömämmältä seinät näytti. Saattaa olla, että ensi kesänä pitää etsiä mieleiset 60-luvun tapetit.


Tila kaipaa ryhtiä ja toivoin sitä tulevan punaisella retrosohvalla, mutta sohvapa ei mahtunutkaan pikkuiseen pukuhuoneeseen.. Nyt yritystä tekstiileillä ja kehystetyillä vanhoilla mainoksilla. Kesän tullen sitten varmaan maalaan katon ja listat valkoisiksi.

Olin aiemmin aloittanut himmelin teon, mutta homma eteni tuskaisen hitaasti. Kaiken kruunasi muutto maalle, jolloin osa valmiista osista särkyi. Tässä siis ostettu himmeli. Jospa omani valmistuu ensi jouluksi keittiöön.

Saimme kyläläisten vierailupäivänä lahjoja. Kiitokset kovasti kaikille! Antero ja Marja toivat lahjan, jota olin itse jo aiemmin harkinnut ostavani. Iisalmen vanhoista kartoista on tehty uusia painoksia ja ko. kartassa näkyy Jokelakin. Antero teki vanhasta puusta kehykset ja nyt taulu etsii paikkaansa.

Marskin on välillä vaikeaa päättää millä lampaantaljalla se talossamme nukkuisi. Mikäli se päätyy takkahuoneen matolle, johon on muuten aikoinaan käytetty 7 lampaan taljat, on paikka lähes aina sama. Mannerheim nukkuu aina maton mustalla osalla ikään kuin suojaväriään käyttäen.
Joulu on jo ihan ovella- rauhaisaa joulunaikaa koteihin! Tehdään viimeisinä päivinä ennen aattoa mitä ehditään. Joulu kyllä tulee, vaikka kaikkea ei ehtisikään. Pysähdytään ja katsotaan ympärille- joulu on mielentila.

3 kommenttia:

Maelka kirjoitti...

Ihanaa Joulunaikaa myös sinulle ja perheellesi.

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia taas! Onpa fiksu kissa - tuolla mustalla neliöllä ei omat mustat irtokarvatkaan näy :-)

Joulurauhaa Jokelaan,

-Solja

Kirsi kirjoitti...

Vitsit miten upea himmeli! Tuosta ideaa, jos ens vuonna jaksaisin tehdä sen isomman himmelin, mikä piti tulla jo täksi vuodeksi.

Mulla valkoinen koiruus nukkuu aina valkoisella taljalla... ovat itseasiassa niin saman väriset ja karvakin on samanlaisina tupsuina molemmissa, että ennen kun talja ei ollut pöydän alla, meinasin monesti astua koiran päälle.

Hyvää Joulua!