Syyslomalla 2

Tässä jatkoraporttia syysloman puuhista.Ensimmäiset patterit ovat nyt sisällä. Pidemmät versiot saapuvat ylihuomenna ystävämme Hiab-autolla. Niissä onkin edessä pieni voimailu sisälle asti. Innokkaita käsitreenin haluavia kysellään siis kylään. Kirjoittelemme patteriprojektista enemmän, kun kaikki patterit ovat paikoillaan ja putkimies saanut ne toimintaan.

Kuisti eteni huokolevyjen pohjamaalaukseen. Kattopaneelit maalattiin lopulta kolme kertaa. Kaikki ko. maalaukset tehtiin Uulan INTO-sisustusmaalilla, joka kuivuu mukavan nopsaan. Tänään laitoimme sitten isän kanssa levyjen saumoihin kassanauhan ja liisteröimme sanomalehdet ristikkäin päälle. Ruuvinkantojen päälle laitettiin myös jälleen sanomalehtipalat ja Jaakko pääsi aloittamaan tapetoinnin tänään. Riitta maalasi ikkunapenkit ja syvennykset ensimmäiseen kertaan Uulan ovi-ja ikkunamaalilla.

Kellarissa on nyt jälleen kolme ovea ja ikkuna on tukittu. Seuraavaksi hyllyjen tekoon siis. Kiitos avusta Kivelän poppoo!

Leivoin pitkästä aikaa ruisleipää. Tällä kertaa tein reikäleipiä ja nyt aioin viritellä kattoon orren niitä varten. Orsi on laitettava kylläkin keittiöön sillä tuvan katosta niitä ei saisi kuin tikapuiden kanssa.

Kuistille tulevaan veskiin löytyi lamput Seinäjoelta. Pienessä vessassa on hienostuneempi tyyli kuin muuten talonpoikaisessa talossamme.

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Voi tulipa pattereista kauniit! Kukapa olisi osannut kuvitella ne noin sievinä. No te ainakin, varmasti, kun kerran hommaan lähditte! :-)

Unknown kirjoitti...

Kauniit on patterit. On taas mukava huomata kuinka vanhaa taloo remontoidaa OIKEIN. Hauskaa!!

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Oli jännää nähdä patterit sisällä. Onneksi ne näyttivät istuvan paikoilleen oikein hyvin. Huomenna patterit saadaan tupaankin. Saa nähdä miltä ne täällä näyttää..