Oranssi on muisto vain!

Ylätalon tuvan lankkulattia oli maalattu komean oranssiksi. Kyselimme aiemmin blogissa vinkkejä maalin poistoon ja ehdimme kokeilla yhtä jos toista välinettä. Nyt räikeän oranssi kiiltävä maali sai lopulta väistyä, kun aseenamme oli maalin lämmittävä speedheater. KIITOS Sara vinkistä! Olimme toki tienneet, että speedheater on kätevä apuväline esim. ikkunoiden kunnostuksessa, mutta jostain kumman syystä ei ollut koskaan tullut mieleemme vuokrata sitä. Tarkemmin sanottuna, emme olleet koskaan ajatelleet, että iisalmelaisesta vuokraamostamme sellainen löytyisi. Laite oli hankittu vuokraamoon viime syksynä ja vuokraajia oli kuulema ollut vähän. Matti siirsi laitetta, Anu kaapi maalia ja Riitta siivosi maaleja sekä siisti jälkeä teräsharjalla. Kun maalinhaju alkoi riittää, Jaakko kävi välillä kaapimassa apuna. Saimme lattian valmiiksi kahdessa päivässä!
Pidämme laitetta vuokralla vielä huomisen, jotta saamme maaleja pois myös parista ovesta ja karmeista.

Takakammarin huokolevyjen tapetointiprojekti on myös edennyt. Ensimmäiseksi levyt pohjamaalattiin. Sitten laitoimme saumakohtiin kassanauhaa suihkepullon kanssa ja heti päälle liisteröityjä sanomalehtiä ristikkäin. Myös ruuvien päälle laitettiin sanomalehtipalat. Yritystä on siis nyt ainakin ollut ja huomenna sitten jo tapetoidaan, jos ehditään.

Jaakko tekee lauteita. Rungot ovat kierrätystavaraa eli aitan takana olleen puuvajan runkotolppia. Lauteet ja rungot käsiteltiin Supi saunavahalla sävyllä wenge.


Lomalla on lisäksi listoitettu, tehty saunaa, maalattu yhtä jos toista, eristetty ilmastointiputkia, asennettu suihkuseinä jne. Jälleen kerran kiitokset talkootöissä olleille Riitalle, Matille, Ekille ja Marja-liisalle.Marja-liisa oven kimpussa. Anu laittaa pellavaa tuvan katon reunaan.

Ukit laittavat suihkuseinää.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kyl o mukava seurata, ku jossai viä tehää vanhan hirsitalon remontti sillee ku pitää! Perkele.

Innol ootan, millai o lopputulos. Kelpais tollai mullekki, vaik taitaa se olla hiukkase isokokoi, yhelle tai kahelle.

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kommentista! Mukavaa, että olet löytänyt blogimme.

Sara kirjoitti...

Hienoa, että vinkistä oli apua! Se speedheater on ollut meille aivan korvaamaton laite, tänäänkin poistelin yhdestä ovesta viimeisiä maalinrippeitä. Me yritettiin laittaa pinkopahveja tänään, huonolla menestyksellä (huokolevyjen päälle). Te tapetoitte suoraan huokolevyjen päälle, mitäs te teitte niille saumoille ennen sitä kassanauhaa? Hioitteko?

Kekkoset kirjoitti...

Levyt maalattiin ensin pohjamaalilla. Saumoja ei hiottu, mutta kynnykset otettiin pois mattopuukolla. Sauma kostutettiin suihkepullon avulla ja kassanauha laitettiin heti päälle. Ja sitten heti liisteröidyt sanomalehdet. Hyvä tuli. Saa nähdä milloin ratkeaa.