Metsähuone

Vanhalla puolella (1800-luvun loppupuolella tehty) on tupa ja kaksi kammaria. Vasemman puoleinen kammari on tuleva makuuhuoneemme ja oikeanpuoleinen on saanut nimen "metsähuone". Nimitys sai alkunsa uunin luukuista, joissa on havut. Havut innostivat etsimään metsäisen tapetin. Kaunis ja huoneen tunnelmaan sopiva tapetti oli Pihlgren & Ritolan Sembramänty. Ennen tapetointia teimme huoneessa perusteellisen siivouksen ja putsasimme katon sekä imuroimme hirsiseinät. Huokolevyjen pohjakäsittelystä kerrottiinkin jo aiemmin.

 Uuni maalattiin havun vihreäksi sävytetyllä Uulan Into-maalilla ja lattia maalattiin puulattiamaalilla sävyllä Terra. Ennen lattianmaalausta lattia harjattiin teräsharjalla, joitakin kantteja hiottiin, lattia pyyhittiin kostealla ja pestiin vielä maalarinpesulla. Toinen maalikerros lattiasta vielä puuttuu, osa toisesta seinästä on Jaakolla tapetoimatta (sähkötöiden takia) ja ikkunanpielilaudat sekä listat ovat vielä irti.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hienoo, tai silmää miellyttävää on tulos!!
Ku ei ois näin laiska, tekisin ittekki täst talost sisält vanhemman näköse. Tontapase ku teille o tulos. Tarttis vaa saaha tarmonpuuska!

Susanna kirjoitti...

Tosi kaunis metsähuone!

Kestääkö Into uuninkyljessä? Meillä pitäisi maalata makuuhuoneen pönttöuuni, ja Intoa olisi olemassa, mutta en tiedä, miten se kestää kuumaa peltiuunia. Uulan sivuilta katselin, että pellavaöljymaali sopisi.

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Kysyin asiaa Uulan maalitehtaalta ja Into kestää noin 100 astetta. Tiiliuuniin se siis passaa, mutta pönttöuuni voi varmaan mennä kuumemmaksi?

Kirsi kirjoitti...

Pönttöuuniin pellavaöljymaalia suosittelen mä... ja muistelisin, että lämpökin kellastuttaa valkoisen, että joku sävytys vois varmaan olla hyvä. Tosin vaikea olis kyllä uskoa, että Susanna valkoiseksi maalaisikaan;).

Ja ei en ole kadonnut lopullisesti... menee vain varmaan vielä hetken aikaa että keksin mistä kirjoittaa.

Unknown kirjoitti...

Hahaa!!! meillä menee toisin päin. Ensin tuli olohuoneen seinään havutapettia ja nyt himoitsen valkoisen pönttöuunin maalaamisesta. Juurikin havun vihreäksi:D