Kesäelämää

Olemme nyt asustelleet enemmän ja vähemmän Ylätalon aitassa. Päivän hommien jälkeen ei unta ole tarvinnut houkutella. Kaupunkikodissa on lähinnä pyörähdetty pyörittämässä pyykkikonetta. Blogin päivitys on tämän takia nyt vähän satunnaista. Päivät alkaa yleensä aamulla kahdeksalta ja hommat lopetellaan illalla seitsemän jälkeen, jolloin päästään savusaunomaan ja uimaan.

Talkoolaisiakin on riittänyt ja talolla on ollut hommissa lähes joka päivä Anun äiti ja isä. Tällä viikolla talolla hikoili myös Jaakon isä ja Marja-Liisa, Eveliina sekä Jaakon äiti Pirjo-Leena. KIITOS korvaamattomasta avusta! Tässä kuvakimaraa puuhista.

Keittiön ja kodinhoitohuoneen oviaukkoa siirretään. Uusi ovi tulee lähelle hellaa. Hirret irroitteli Jaakko ja Matti ja oli kuulema tiukassa!

Kuistiin tehtiin reikä, jotta tuvan alin hirsi saadaan vaihdettua.Riitta nauloja irroittamassa ja Matti purkupuuhissa.
Porstuassa eli eteisessä oli sama lattiarakenne kuin tuvassa. Nyt myös sen valu rikottiin ja hiekka sekä kivet otettiin pois.Pirjo-Leena ja Matti lapiohommissa.
Eteisestä tulikin yhtäkkiä tilava, kun sen kiinteä komero päätettiin purkaa. Puukkosahalla ajelemassa Jaakko.
Kivenpyörittäjien päivä. Eve ja Esko pyörittämässä kiveä traktorin peräkärriin. Alempana olevassa kuvassa Anu ja Eve purkamassa takkahuoneen kattoa. Eve kiitteli illalla täyden palvelun hoitolaitosta: ihonkuorinta (hiekkaa vaatteet täynnä), tekorusketus (hiki+lika), kuntosalikortti, kehon puhdistuskuuri (lievä hikoilu) ja vastavirtaallas kuntoiluun (joessa uinti). Teki hyvää tulevalle morsiammelle..

3 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Oikein hieno täyden palvelun laitos, pistäydyn toistekin!! :)

eikku kirjoitti...

Sielläpä ollaan ahkeria! :) Kovin on tutun näköistä puuhaa teillä, meilläki oli pari/kolme vuotta sitten tuollaiset touhut. Työn iloa!!! :)

Kekkoset kirjoitti...

Mukavaa, jos et saanut traumoja ja tulet taas hommiin Eve! Kyllä tehokkaalle piialle aina töitä löytyy!

Eikku- muistat varmaan myös tunteen siitä, että projekti ei etene. Nyt on välillä tuntunut, että kaivamme itseämme koko ajan syvemmälle. =) Siksipä pitää aina käydä ihastelemassa muiden "valmiita" projekteja blogeista.