Puhallettua lasia, polttopuita ja kiviä

Ikkunoiden irroitusurakka potkaistiin käyntiin. Ylätalon monenkirjavien ikkunoiden joukosta löytyi 5 kpl. samanlaisia kuusiruutuisia puunauloilla kasattuja ikkunoita.Nämä viisi ikkunaa menee kunnostettaviksi kuistille. Ikkunoista kolme on tukittuna seinässä ja yhdestä on otettu tukkimisvaiheessa ulommat ikkunapokat pois (onneksi tallessa). Kaksi vanhan puolen vasemman takakammarin ikkunaa on tukkimatta.

Osa ikkunoista on tilkkiintynyt paikoilleen todella tiukkaan, mutta kärsivällisellä pinnistelyllä ruutuja ei ole vielä mennyt rikki. Kuvassa olevassa ikkunassa ikkunaruudut saatu jo irti ja seinässä vain karmit.


Polttopuita alkaa olla aikas mukavasti. Anun isä kävi tiistaina aamupäivällä hydrauliikkahalkojan kanssa talolla, jotta viime syksynä kaadetut puut saatiin haloiksi. Anu ja Matti halkoi ja Riitta pinosi ja työn tuloksena syntyi kaksi kuormalavallista halkoja. KIITOS!

Tuvan maa-ainesta ajettiin toukokuun isoissa talkoissa tulevaan autotalliimme eli entiseen lantalaan. Lapion heilumisen ja kivien pyörittelyn jälkeen kasoissa ollut hiekka ja kivenmurikat on suunnilleen levitelty. Autotallista tulee mahdollisesti läpiajettava pitkulaisen muotonsa vuoksi..

Ei kommentteja: