Ikkunoiden maalausurakka polkaistu käyntiin

Ikkunat on nyt puuvalmiit ja pääsimme maalailemaan niitä. Kysyimme ohjeet suoraan Uulan tehtaalta ja töiden jälkeen ajelimme maalikaupan kautta puusepänverstaalle. Saamme tehdä maalausurakan puusepän hallissa. Pohjalle tulee Uulan puunsuojaöljy ja päälle ulkopokiin pellavaöljymaali ja sisäpokiin ovi- ja ikkunamaali. Hallin lämmitin oli mennyt talvella rikki, joten kuivuminen tuntuu kestävän pitkään. Pellavaöljymaalit kuivuu muutenkin todella hitaasti, joten työ etenee hitaasti. Apuna pensseliä heiluttamassa ehti käydä myös Anun isä sekä Riikka. Kiitokset! Homma on melkoisen suuri, joten apu tuli jälleen tarpeeseen!

3 kommenttia:

Parolan asema kirjoitti...

Oh, mikä rivistö ikkunoita! on varmasti helpottavaa kun voi ottaa kaikki kerralla huollettavaksi, meillä täytynee mennä yksi kesä kerrallaan ja pari ikkunaa kerrallaan. Upeilta näyttävät taas varmasti valmiina :)

Pellavaöljymaali kuivuu muuten hitaasti jos se ei saa valoa, nimittäin kyseinen maali kuivuu pelkistymällä, jos tilaan saa luonnonvaloa niin toiset kerrokset on vedettävissä pian pintaan. Myös keinovalot, jos voi, kannattaa pitää päällä niin monta tuntia päivästä kuin vain pystyy.

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kommentista!
Ikkunat ovat tosiaan upouusia. Ylätalon ikkunat oli vaihdettu uusiin joskus 70-luvulla ja vanhoja ikkunoita on tallella vain 5 kpl. Vanhat ikkunat kunnostetaan kuistille, mutta muut ikkunat teetettiin vanhojen mallilla puusepällä.
Tuosta valojen päällä pitämisestä puhui myös meidän keittiönkaapit tekevä puuseppä. Hän oli saanut saman ohjeen Uulalta.
JOSPA päästäisiin tänään jatkamaan urakkaa.

Kirsi kirjoitti...

Meillä on neljän eri ikäisiä ikkunoita, yks alkuperäinen yläkerrassa, ja sit 40-60-luvulta loput ja huoltomaalaukset on jääneet viimeiset kymmenen vuotta tekemättä ja osa ikkunalaseista helisee jo, nyt alkaa olla osin kiire... jospa tänä tai ens kesänä.