Keittiössä pölisi

Viikonloppu vierähti taas Ylätalolla lautojen, pölyn ja hiekan merkeissä. Lauantaina purimme kammareiden eristeen alla olleet pohjalaudoitukset Jaakon kanssa. Laudat kannettiin taas navettaan talteen.

Sunnuntai sujui sitten lapiohommissa. Lapiot ja rautakanget vain heilui, kun poistimme maapohjaa keittiöstä tiimillä Anu, Jaakko, Matti ja Saku. Riitta ja Riikka siivosivat roskat ja maatuvan aineksen kammareiden pohjista (huh - mikä määrä lasia oli saatu ängättyä tuuletusaukoista). Lotta ja Roope nauttivat päiväunista autossa ja Riikka pääsi näin hommiin. Saku ajoi talolle traktorilla ja kivet sekä hiekka oli kätevä laittaa suoraan ikkunan alla olevaan traktorinkauhaan. Urakka oli ohi kolmessa tunnissa ja keittiönpohja oli pudonnut silloin vajaan puoli metriä.Roope heräsi vasta toiseksi viimeisen kuorman aikana ja pääsi ihmettelemään itsensä syvää kuoppaa keittiössä. Olisipa meillä ollut melkoinen työ lapioida maa kahdestaan! Isot kiitokset siis taas talkoolaisille!

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kylläpäs näyttää tutulta, samanmoinen kuoppa meillä oli kesällä... ja talkoolaisia löytyi aina kun tarvittiin, heistä oli tosiaan iso apu:). Näyttää mahtavalta talolta ja ihana pihapiirikin... taitaa muuten talo olla säästynyt suuremmalta peruspilaamiselta, paitsi nyt niiden ikkunoiden osalta. Ja samalla tavalla mekin pitkään etsittiin ja siirrettäviä meille tarjottiin, kunnes sain puhelinsoiton joka kuullosti ihan liian hyvältä ollakseen totta ja vanha talo vei mennessään:) Piti lukea koko blogi kerralla, kovin tuntuis meillä olevan samanlaiset ajatukset. Tsemppiä remonttiin!

Kekkoset kirjoitti...

Voi kiitos Kirsi!
Talo on tosiaan hyvässä kunnossa. Mitään isoja yllätyksiä ei ole vielä löytynyt. Uskomatonta, että etsintä päättyi ja pääsimme remontoimaan kotia. Moni jaksaa kauhistella urakkaa, joten on aina mukava kuulla myös kannustusta. Bloggaillaanpas jatkossakin!

Kirsi kirjoitti...

Tuntuu, että tälläiset talot itse etsii omistajansa... miten meilläkin kävi niin onni, että talon perikunnalta ostanut ja siihen tosissaan ihastunut pariskunta päätti luopua siitä ajanpuutteen vuoksi ja vielä sellaiseen hintaan, mihin meillä oli varaa. Meillä on jo remppa niin hyvällä mallilla, että kauhistelijat on muuttuneet ihastelijoiksi:)