Varastoladosta autokatokseksi

Olemme olleet kovin onnekkaita koko rakennusaikamme: meillä on ollut hurjan paljon säilytystilaa. Erityisesti navetan yhteydessä oleva hirsinen lato-osa on ollut iso helpotus syksyllä ja talvella. Olemme saaneet näin kaiken tavaran aina kuivaan katon alle. Alunperin lato oli täynnä vanhaa pehkua, jonka tyhjensimme heti remonttiurakan alussa. Latoon oli helppo kantaa säilöön lautatavara ja paljon muutakin. Nyt kun kuumin remonttiaika on takana päin, päätimme muuttaa ladon autojen säilytyspaikaksi. Urakka oli melkoinen. Siivous ja tavaroiden sijoittelu vei paljon aikaa. Puutavaraa järjesteltiin navettaan ja harvemmin tarvittavia kokoja nosteltiin ylisille. Olemme alussa säilöneet kirjaimellisesti KAIKEN. Huh. Osa huonosta puutavarasta sahattiin polttopuiksi. Kun tila oli saatu suunnilleen tyhjäksi, piti sortuneet vanhat lankut purkaa pois. Toisessa reunassa olleet kunnossa olevat lankut kannettiin tietenkin talteen.

Lahonneet lankut siirrettiin poltettaviksi.
Lapiot esille ja tuttuun puuhaan: kaivamiseen. Matti ajoi traktorin peräkärrillä maan/mullan pois. Isoimmat kivet vedettiin traktorivoimin kehikon alta ulos ladosta.
Matti vetää traktorilla kiveä pois.

 Kun olimme saaneet pohjan puhtaaksi, se tasattiin naapurin Ilpolta saadulla täyttömaalla, jonka jälkeen päälle levitettiin sepelikerros. Täyttömaan ja sepelin levitykseen saimme naapuristamme Heiskasilta lainaksi kopittoman Massikan, joka mahtui latoon sisälle. Kiitokset lainasta vielä!

 Nyt ei tarvitsisi laseja raapata! Kiitokset avusta Matti ja kiitokset Urhon hoitamisesta Riitta!1 kommentti:

https://kodinplaza.fi/ kirjoitti...

Autokatoksen rakentaminen tai teidän tapauksessa olemassa olevasta muokkaaminen on kyllä mieluinen lisä etenkin talvisaikaan.