Keltamultaa ja raudan nostoa

Kuisti on nyt maalattu ja ikkunanpielilaudat sekä nurkkalaudat odottavat valkoisina paikoilleen laittoa. Kiitos avusta Riitta ja Matti! Ikkunat on vielä kesken. Pohdinnassa on kissanluukku johonkin kohti, jotta Marski pääsisi kulkemaan talvella sisälle meidän ollessa töissä. Nurmikkoa on jo kerran ajettu!

Olemme saaneet viimein patteriurakan siihen vaiheeseen, että niitä kuskaillaan ensi viikolla puhallukseen ja maalaukseen. Kokonaiskuvauksen projektista laitamme tänne, kun ensimmäinen patteri on tuvassa. Valurautaiset ystävämme ovat todella painavia nostella. Kiitokset konevoima-avusta Matti, Pasin naapuri sekä tietenkin kohtalotoverimme Antti ja Sanna!


Humala saapui meille Anun kummilta Eerolasta. Jospa se selviää henkiin ja kotiutuu..

10 kommenttia:

teija kirjoitti...

Mieti vielä kissanluukkua, kissa saattaa nimittäin tuoda sisälle eläviä hiiriä ja sitten päästää ne irti leikkiäkseen niillä. Sisällä hiiret sitten helposti katoavat kaapin alle ja jäävät sinne lymyilemään.
Kannattaa mielummin tehdä kissalle oma lämmitetty mökki pihaan talvea varten.

Kekkoset kirjoitti...

Hyvä näkökulma- kiitos kommentista. On pohdittu sitä luukkua paljon. Lähinnä lämmönhukka on ollut huolen aiheena. Kuinka tehdä luukku, joka ei hukkaa kaikkea lämpöä.. Marskin luukku johtaisi kuitenkin vain meidän kuistille (lämmin kuisti), josta väliovi tarkoitus pitää kiinni. Muuhun taloon ei siis asiaa, kun me ei olla itse kotona. Katsotaas nyt mihin päädytään.

Lorelai kirjoitti...

Uusi satunnainen lukija ilmoittautuu kertoakseen, että humala säilyy ihan varmasti hengissä. Ja vaikka näyttäisikin kuolevalta, niin keväällä puskee uutta ihan varmasti. Ainakin sinne minne et sitä haluaisi... Kiitokset hienosta blogista, saatu monta vinkkiä täältä!

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos Lorelai! Mukavaa, että olet löytänyt blogimme ja että olet saanut vinkkejä. Kumminikin vakuutteli, että humala selviää. Ainakin maavarsi oli mahdottoman suuri.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas teillä jo hyvän näköistä ulkoa päinkin katseltuna ! A-M

Anonyymi kirjoitti...

Patterit lähti keskiviikkona puhdistettavaksi ja maalattavaksi! Jees. :) Sanna

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos Anna-Maija! Olet aina tervetullut kahville!
Huippua Sanna! Saadaan siis ennen talvea lämpöä myös pattereista.

Anonyymi kirjoitti...

Voi että on ihana talo! Minun kotipaikka on siinä Viitaalla Palosenlammilla ja tiedän tämän teidän talon, joskus vuosia sitten kävin sitä ihastelemassa kun se oli vielä asumaton. Meillä myös vanha talo, pirtti on hirrestä. Katto on tänä kesänä remontoitu, yläkerta meni remppaan ja vielä pitäisi ennen kesää tehdä sisäpinnat yläkerrasta. Ensi kesänä energiaremppaa ja julkisivut kuntoon :) T: Johanna Korolainen, Kauppilanmäestä

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Onko sinulla tuttuja kylällä vai kuinka tunnet maisemia Jokelassa? Olen itse kotoisin naapurikylältä, Varpasilta. Täällä olin kuitenkin ajellut vain kerran aikaisemmin. Hienoa, että saitte omaan taloonne katon tehtyä kesän aikana. Nyt vain voimia yläkerran puurtamiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Isäni serkku ainakin asuu Jokelassa, Hannu, sukunimestä en ole varma ja taitaapa neuvolatätikin asua Jokelassa, Huovinen sukunimeltään..eli muutamia tuttuja siellä asustaa :) T: Johanna