Ikkunanpielilaudat ja pihoja


Ympäristömme alkaa pikku hiljaa näyttää asutulta, kun saimme tehtyä pihamaita kuntoon, sekä ikkunanpielilaudat paikoilleen ulos. Ko. yksityiskohta muutti melkoisen paljon talon ulkonäköä. Suurena apuna puuhassa olivat molempien isät. Kiitokset taas Eki ja Matti!


Torstaista launtaihin pihassamme pyöri kaivuri. Puikoissa tietenkin jälleen Anun veli-Pasi. Takapihaltamme hävisi kiviraunio, pihoja tasoiteltiin, kukkapenkkejä tehtiin, nurmea kylvettiin,nostettiin paikoilleen portaat ja postilaatikkoteline, kunnostettiin rantatietä jne. On ilo katsoa, kun jollakin on taito hyppysissä. Pasi liikutteli esim. porraskiviämme puolen sentin tarkkuudella aivan kuistin edessä. KIITOS korvaamattomasta avusta! Ison urakan pihan laitossa tekivät myös avuksi saapuneet Riitta, Matti ja Esko. Kiitos ahkeroinnista myös Riikalle, Jennille, Alisalle, Virpille, Juholle ja Villelle, jotka kaikki kävivät päivän aikana haraamassa nurmikkoa
.


Porraskivi siirtyy paikoilleen.

Tuleva pionipenkki

Jaakko kylvää nurmensiementä.
Rantatien kunnostus
Kaikki harat ja haravat käytössä

Perinneperennoja. Suurin osa lahjana Anun äidiltä Kivelästä. Osa Ylätalon pihasta löytyneitä (esim. harjaneilikka, akileija ja kullero)

Mannerheim on hiirten jahtaamisen lisäksi ahkera raksakisu ja kaikissa hommissa mukana. Ajoimme keskiviikkona metrisiä halkoja traktorin peräkärrissä ja heittelin niitä talliin pinottavaksi. Marskin oli pakko päästä touhuun mukaan vaikka pauke ja rytinä oli kova. Nyt on ensi talven puut valmiina. Kiitos isosta urakasta Riitta ja Matti!

Samana iltana jatkoimme Jaakon kanssa ikkunanpielien laittoa. Marski jäi vahingossa telineiltä tulleen Jaakon alle ja lähdimme viemään sen vauhdilla Iisalmeen pieneläinklinikalle. Eläinlääkäri kuvasi rääpäleen ja totesi sillä olevan ehjät luut. Diagnoosina on aivotärähdys. Kisu oli aivan sekaisin pari päivää ja huoli oli suuri rakkaaksi tulleesta lemmikistämme. Nyt kuitenkin vauhti on lähes entisensä ja Marski on puuhissa taas mukana.
1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tietäähän tuon jo ku on kuvii sisäpuolelt kattellu: Helvetin hyvä tulee. Ootan innol ulkopintojen lopullist valmistumist. Tuleeko silmälle ilo vai harmi.