Tuokin pitäisi tehdä..

Tällä hetkellä olemme jälleen tilanteessa, jossa työlista repii meitä moneen suuntaan: patterihommia pitäisi jatkaa, kuistia täytyisi nakutella, piipunpellit pitäisi saada tehtyä ja lattioita täytyisi saada etenemään. Kuisti eteni onneksi jälleen talkoovoimalla. Anun täti-Annikki sekä Anun isä ovat saaneet tehtyä kuistin katon ja laitettua alushuovan. Hommat jatkuu ja vuorossa on tuulensuojalevyt. Vinnipuuhat loppui nyt vähäksi aikaa, kun Jaakko sai laitettua loput piippujen ympärille tulevista palovilloista. Lisäksi yksi kohta laipiota korjattin. Emme olleet aiemmin lämmittäneet kuin keittiön hellaa sekä takkaa. Ennen tuvan uunin lämmitystä piti hiukan askarrella. Tuvan lattia on noussut sen verran, että uunin tuhkaluulut jäivät lattiapinnan alapuolelle. Nyt pitikin ohentaa lankkuja uunin läheltä ja syntyvään syvennykseen upoteteen pelti. Tänä viikonloppuna lämmittelimme siis ensimmäistä kertaa myös tuvan uunia. Perhonenkin heräsi uunin lämpöön.

Niemelän pojat
Viikonloppuna talolla vierailu Riikka ja muksut. Ville (10-v.) totesi kannustavaan sävyyn: "Anu, tuo teidän kodinhoitohuonehan on tosi hyvällä mallilla!" Keittön ja kodinhoitohuoneen lattioissa on gyproc-suikaleet kiinni ja massa välissä! Kodinhoitohuoneen viemäreiden kohdat on vielä massaamatta (koron laittaminen).
Jaakko kodinhoitohuoneen lattian kimpussa
Kiitokset avusta Annikki, Matti, Riitta, Esko ja Marjaliisa.

Väliovista puuttuu vielä pesuhuoneen ja takkahuoneen välinen ovi (leveys 70 cm.). Lisäksi olemme nyt ostatelleet tupaan suutarinlamppuja/niiden osia.

Ei kommentteja: