Lankkuja. lankkuja ja lankkuja

Tänä viikonloppuna Ylätalolle piti tulla uudelleen kaivuri. Pekka Pouta pelotteli meidät kuitenkin niin hyvin kolmella sadepisarallaan, että siirsimme kaivurin ensi viikolle. Kaivutyöt alkavat siis viikolla ke ja jatkuvat ainakin viikonlopun ajan.

Nyt keskityimme lattioiden tekemiseen. Lauantaina puuhissa oli meidän lisäksi, Matti, Esa, Riitta, Seija, Esko ja Marja-Liisa. Aloitimme lankkujen sivujen puhdistamisen. Sisällä taas laitettiin paperi jo takkahuoneeseen sekä keittiöön. Takkahuoneeseen ladottiin lankut paikoilleen ja keittiöön ehdittiin laittaa ensimmäinen gyproc-kerros. Lattialankut ovat olleet säilössä navetassa ja pohdimme ankarasti niiden turpoamista ilmankosteuden vaikutuksesta. Lattia saattaisi mennä valtaville raoille, kun lankut kuivuisivat ja kutistuisivat. Päätimme latoa uuden puolen lankut paikoilleen ja naulata ne kiinni, kun ne on kuivuneet. Vanhan puolen lankut puolestaan on aikeissa käyttää taloa lähellä olevalla sahalla kuivurissa.
Sunnuntaina hommia jatkettiin tiimillä Anu, Jaakko, Esa, Matti, Riitta ja Seija. Myös eteinen sai lankut ja peräkammareidenkin lankkujen sivut ehdittiin puhdistaa. Tuvan lankut jäävät ensi viikolle.
Vaikka mikään lattioista ei ole vielä varsinaisesti valmis (eiväthän lankut ole kiinni), tuntui silti hienolta astella varovasti takkahuoneen lattialla. Nyt se näytti todellakin huoneelta! KIITOS avusta talkoolaiset!

Ei kommentteja: