Vettä ja aplodeja

Blogipäivitykset on nyt venyneet, kun asustelemme Ylätalon aitassa. Haimme kyllä mokkulan kokeiluun, mutta vauhtia ei ole riittänyt kaikkien kuvien siirtoon..

Myöhään viime perjantai-iltana talolle saapui odottamamme kaivuri. Kaivamaan tuli Anun veli Pasi. Etukäteisvalmisteluja olivat kanssamme tekemässä Esko, Riitta, Matti, Virpi ja tietenkin Pasi. Rönkön Saku kävi merkkaamassa meille sähkökaapelit pihasta ja porukalla kaivelimme niitä esille ennen kaivuria. Virpi ehti myös puhdistaa tuvan kivijalkaa. Kiitokset ahertajille!


Aiemmin oli ollut puhetta pienemmästä koneesta, mutta lopulta lavetin päällä saapui 30 tonnin jättiläinen. Viikonlopun aikana jätti pääsi tosi toimiin - uskomatonta miten paljon ja miten suuria kiviä mäellämme on!

Aloitimme perjantaina vesijohdon etsimisen. Avuliaat naapurimme kävivät etukäteen merkkaamassa kanssamme paikan, josta vesijohdon olisi pitänyt kulkea. Puoli kahden aikaan yöllä Jokelan pellolla kuitenkin vielä kolisteltiin. Lapion varressa oli Anu, Jaakko ja Esa ja Pasi kaivoi ja kaivoi... Vesijohtoa ei vain näkynyt ja lopulta optimismimme ehtyi ja päätimme käydä nukkumassa välillä. Aamulla haimme apuun naapurin Ilpon. Aikamme yhdessä ihmeteltyämme päätimme muuttaa paikkaa. Lopulta löysimme vesiputken ja kutsuimme liittäjän paikalle. Pasi oli kaivurin ohjaimissa, Esko ja Jaakko oli kuopassa lapiomiehinä, Matti ajoi traktorilla putkikelan kanssa ja Marja-Liisa antoi putkea alas. Homma toimi upeasti!

Kuistimme uusitaan ja ajattelimme purkaa sen pois nyt kaivurin kanssa. Pyrkimyksena on yrittää siirtää kuisti kokonaisena pois, jotta saamme siitä oivan työkaluvajan. Esa valmisteli kuistin siirtoa auringon paisteessa. Aika loppui kesken ja kuisti jäi vielä paikalleen, mutta seuraava kaivuri pääsee siirtopuuhiin.


Touhukkaaseen päivään kuului myös talkoolaisten puuhaamia muuraushommia sekä tietenkin kivien siirtelyä. ISON työn tekivät Saku ja Tomppa, jotka pilkkoivat paineilmaporalla ja kiilakoneella meitä talon sisällä piinanneet valtavat kivet. Muutamat pihapuumme joutuivat väistymään kaivurin edestä. Juho ja Ville rakensivat mainion majan pihlajan oksista. Ehdimme myös välissä käydä rakentamassa rantaan kaipaamiamme kiviportaita.

Peltomaa oli joutuisaa kaivaa ja pian putki olikin jo talolla. Puhelinyhteys liitokselle ja pääsimme kokeilemaan tuleeko Ylätalolle vettä. Vesi pulppusi iloisesti aplodien saattelemana. Pasi peitteli maat siististi ja Anu ja Eve vielä harasivat ja siistivät naapuripihan, jonne maita laskettiin.

Savusauna helli väsyneitä ihmisiä yömyöhään. Kiitokset taas Esa, Pasi, Matti, Riitta, Esko, Marja-Liisa, Saku, Riikka, Tomi, Eve ja Jussi suuresta työstä sekä päivää ilahduttaneet lapset Juho,Ville, Roope ja Lotta!

Ei kommentteja: