"Hyvin tapetoitu on puoliksi kalustettu."

Ylätalon kaikki tapetit valittiin Pihlgren & Ritolan mallistosta. Tuntui enemmän kuin luonnolliselta ostaa tapetit vanhoja tapetteja valmistavasta suomalaisesta yrityksestä. Tapettitehdas sijaitsee Toijalassa ja sen yhteydessä on myös tehtaan historiaa sekä tapetin painamista esittelevä museo. Tapetit painetaan alkuperäisellä yli 160 vuotta vanhalla menetelmällä.Vierailimme museossa sekä myymälässä ja saimme ostettua kaikki tarvitsemamme tapetit.

Kodinhoitohuoneeseen tulee tapetti Pappilan parempi huone, vessaan tapetti Jugend-Magnolia, takkahuoneeseen Talonpojan Pioni ja vanhan puolen kammariin Sembramänty.
Muualla talossa ei tarvita tapettia, vaan seinät jäävät hirsipinnalle.

4 kommenttia:

eikku kirjoitti...

Kauniita tapetteja ollette valinneet.

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos! Yritettiin miettiä tarkkaan valintoja. Ideat lähti aina itse huoneesta. Esim. Sembramäntytapetti valittiin huoneeseen, jossa oli takan luukuissa havun kuva. Talonpojan Pioni puolestaan muistuttaa paljon vanhaa Ylätalosta löytynyttä tapettia.

Tiia kirjoitti...

Hienoja tapetteja valitsitte ja eikös vain ollutkin vaikuttava paikka! Kauniita tapetteja pullollaan... Tuo Magnolia on myös yksi omista suosikeistani :)

Kekkoset kirjoitti...

Taisin bongata tuon Magnolian juuri teidän ihanasta blogista! Kiitos! Siinä passasi värit niin mukavasti.