Pääsiäislomalla

Pääsiäinen tarjoili meille neljän päivän huilin työpaikoilta. Alkajaisiksi kävimme puusepän luona viemässä maaleja. Keittiökaapistot valmistuvat hyvää vauhtia ja lopputulos näyttää todella siistiltä. Lomalla ehdittiin puuhata Ylätalolla muutama kesken jäänyt homma loppuun ja aloiteltiin myös uutta. Aiemmin talvella siivosimme navetan yhteydessä olleesta ladosta pehkut pois ja nyt siivottiin polttopuita varten navetan ladon pääty. Tila tarvittiin kuitenkin pikaisesti muuhun, kun uuden puolen kammareiden lattiankannatustukit kannettiin pois tieltä. Samaan pinoon tulivat myös tuvan lattiaparrut. Vanhan puolen peräkammarin lankkulattia purettiin tiimillä Anu, Jussi, Eve ja Katja. Jaakko muurasi Esan ja Peten kanssa harkkoeristeet uuden puolen tulisijojen ympärille. Peräkammarin lankut kannettiin navettaan ja sammalet yms. eristeet vedettiin pressulla pois. Vieraita ehti pyörähtää kyllä talolla useita. Oli mukavaa istahtaa taukokahville, kuulla muiden mielipiteitä ja myös jälleen kerran saada apua hommiin. Kiitokset Riikka, Eve ja Jussi, Pete ja Katja, Tomppa, Esa ja Anun äiti Riitta! Saimme yhdessä paljon aikaan! 


Perjantaina Matti käväisi talolla ja yhdessä pohtien päädyimme tuomioon: tuvan lattiavalu puretaan. Tällöin koko taloon tulee rossipohja (paitsi kylpyhuone/sauna). Tiedossa siis megaluokan talkoot!


Rautakaupassa pyörähtäessä silmiin osui jotain kiinnostavaa ja nappasimme yllättäin mukaan laattoja. Tässä yhdistelmä, jossa näkyy keittiönkaappien väri, välitilan laatta ja kivitaso(mahd. sama myös lattiassa). Lumet humpsahtivat loman aikana. Jospa kevät etenisi yhtä joutuisaan eteenkinpäin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noi keittiön värit on tosi kivat, sopivat mainiosti nuo laatat sekä tasoon, että kaappeihin!

Oon täältä aina välillä käynyt vakoilemassa, miten projekti eteneen.:) Aivan upea tuo teidän talo ja pihapiiri, hirveästi ootte siellä ahkeroineet!
-Kati

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos Kati!
Saisi sinne toki tulla paikankin päälle ihmettelemään!
Tuo laattamalli kolahti heti, mutta katsotaan nyt onko se lopullinen valinta. Mennään ensi viikolla Pukkilalle, jonne on varattu suunnitteluaika. Ihan mukava nähdä mitä siellä ehdotetaan, kun näytän kivitason ja keittiökaappien värin.

On kyllä ollut mukavaa puuhata! Vihdoinkin saa tehdä itselle! Välillä tuntuu, että mikään ei etene, mutta ilman aikatauluahan tässä mennään.
Anu