Uulaa ja keittiökaappeja


Puuseppä jo soitteli ja kyseli keittiökaappien maalien perään. Nyt oli siis aika päättää sävyt. Homma on ollut yllättävän haastava - punaisenruskeat kaapit ovat rohkea valinta. Kuitenkin värivalinnat tuntuvat oikeilta taloon. Nyt kiikutin kaikki kolme väritestiä (terra, tiili ja niiden sekoitus) talolle, jotta sain mallailla niitä hirsiseinää vasten. Keittiömme muistuttaa tällä hetkellä lähinnä hiekkakuoppaa, mutta yhdessä pohtien päätimme valita perussävyksi terran ja tiilen sekoituksen (kuvassa keskellä). Kuvassa tosin kaikki kolme näyttävät samoilta, mutta todellisuudessa eroa oli! Peilin syvennykseen tuleva väri on Uula vihreä 840. Ko. sävy oli jo lopetettu ja maalasimme koemaalaukset Värisilmän hyllystä löytyneellä vanhalla rakeisella maalilla. Otin yhteyttä Uulan tehtaalle ja onneksi he pystyvät sävyttämään maalia meille.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Rohkeutta teillä kyllä piisaa, pisteet siitä:) Mä en jotenkin osannut lähteä tuolle voimakkaiden vanhojen värien linjalle... ehkäpä yläkerrasn kylmällä puolella, missä hirret on näkyvissä, käytän näitä ihanan voimakkaita värejä... hirren kanssa nuo passaa nii-iin hyvin!

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos Kirsi! Kannustuksesi tuli tarpeeseen. Välitilan laatoituksen sekä lattialaattojen valinta on myös melko kinkkistä, kun kaapeissa on jo kahta väriä. Saahan nähdä millainen keittiö meille tulee.