Muutospohjan suunnittelua

Ennen muinoin sitä kuvitteli, että suunnittelutyö on kivaa.
Kuinka mukavaa onkaan pohtia, mihin sijoittaa mitäkin, mikä näkyy minnekin tai mitä tarvitsee missäkin.
Nyt kohta puoli vuotta Ylätalon uuden puolen muutospohjaa pyöriteltyämme voimme todeta, että suunnittelutyö EI ole mukavaa. Se on sinnikästä pyrkimistä täydellisyyteen, päätösten perumista ja yömyöhään tietokoneella istumista.
Asetimme suunnittelulle tiettyjä rajoituksia: 1)vanhalle puolelle ei tehdä muutoksia (paitsi oviaukko keittiöstä) 2) taloon ei tehdä laajennuksia, kuin korkeintaan kuistia suurennetaan 3) keittiö säilyy omalla paikallaan ja sen vanha hella säilytetään 4) kodinhoitohuoneeseen tarvitaan paljon kaappitilaa, sillä kaappeja on muuten vähän ja 5) portaille yläkertaan piti jättää tila (tulevaisuudessa ylhäällä huoneita).

Pohjapiirustusta on pyöritellyt meidän lisäksi monet ystävät sekä vastaava mestarimme. Tapasimme Matin torstaina talolla ja levitimme pöydälle omat ehdotuksemme. Matti heitteli meille uusia ajatuksia ja yhdessä ideoimme uuden ratkaisun pohjapiirustukseksi. Samalla, kun perustelee toiselle haluamiaan juttuja, joutuu miettimään itsekin niiden tarkoituksenmukaisuutta. Nyt saimme taas yhden pohjan valmiiksi - emme kuitenkaan vielä uskalla kutsua sitä lopulliseksi.

Alla olevassa kuvassa näkyvät alkuperäiset rakenteet sinisellä ja muutossuunnitelmat pinkillä. Pohjapiirrustus on vain puolesta talosta, kuvasta puuttuvat tupa ja sen takana olevat kaksi kammaria, joihin muutokset eivät vaikuta ratkaisevasti. Pohjasuunnitelmaa saa kommentoida suuntaan tai toiseen ja uusia näkemyksiä toivotaan.

4 kommenttia:

tiinuli kirjoitti...

On tainnut kuitenkin pysyä samana perjantaista? :) Edelleen sitten totean, että hyvältä näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

Sanna kaipaili lisää kaappeja tuohon keittiön takaseinälle, mutta tulleneeko siihen ruokapöytä.

Hannu

Anonyymi kirjoitti...

Noinhan siitä tulisi toimiva ja kaikki tulisijatkin säilyisivät! Sauna ja pesuhuone jäävät melko pieniksi, mutta onhan teillä hulppeat ulkosaunat :)

Jenni

Kekkoset kirjoitti...

Alunperin keittiön takaseinä oli kaappeja täynnä. Ikkunan alle mahtui tosin vain vetolaatikot, joiden päälle tuli istumistaso. INHOAN kulmakaappeja ja välttelen niitä viimeiseen asti (kodinhoitohuoneeseen silti ehkä tulossa). Vasemmalla seinällä oleva kaapisto on yhtä kokonaisuutta näyttäen astiakaapilta. Sen on tärkeää peittää vanha oviaukko, kun ovi siirtyy lähemmäs hellaa. Ikkunan alle siis jäisi pieni pöydän paikka.

Ollaan tosiaan ajateltu, että jos saunotaan isommalla porukalla niin sitten lämpiää pihasauna tai rantasauna.

Ollaan tämä viikko tuijoteltu tätä pohjaa ja itseasiassa meillä on taas uusi pohjaidea.. Katsotaan saataisiinko se tänä iltana blogiin.