Puuhailua joululomalla

Joululomalla ehdimme vihdoin soittelemaan tarjousten perään, käymään puuseppien luona ja sopimaan tapaamisia. Työviikoilla ei kumpikaan oikein ennätä soitella ja töiden jälkeen ei oikein taas enää ehdi minnekään käymään. Ennen uutta vuotta projektilla pyörähti myös tuttu sähkömies Nousiaisen Tuomo.

Joululoman ratoksi teimme Ylätalolla purkutöitä. Jaakko aloitti  lattioiden purkamisen etukammarista, johon tulee kylpyhuone, tekninen tila, kodinhoitohuone jne. Etukammarin paksut lattialankut nousivat yllättävän hyvin ja vain yksi lankku katkesi. Lankut kannettiin navettaan odottamaan päivää, jolloin niitä jälleen tarvitaan.

Vanhan puolen takakammareista toinen on hirsipinnalla jo nyt. Ko. kammaria on käytetty ruokavarastona ja sitä on pidetty kylmänä pitkään. Tulevaisuudessa ruokavarasto muuttuu meidän makuuhuoneeksi. Toinen vanhan osan kammareista saa kolmelle seinälleen uudet tapetit. Päätyseinä (seinä, joka näkyy tupaan oven ollessa auki) kuitenkin haluttiin hirsipinnalle. Haltex-levyn päällä oli ensin kolme tapettikerrosta, jonka alta löytyi vielä neljä tapettikerrosta. Oli jännää puuhaa raottaa menneisyyttä ja odottaa millainen tapetti paljastuisi seuraavaksi. Alimmainen tapetti, joka oli pinkopahvin päällä, oli upea ruskeapohjainen ruusutapetti. Kaikkia tapettikerroksia otettiin talteen ja ne yhdistetään joku päivä tauluksi, jossa näkyy huoneen historia.

Ei kommentteja: