Kuisti jälleen aloitettu

Saimme viime syksynä täti-Annikin ja Anun isän avustuksella kuistiin katon ja tuulensuojalevyt. Nyt kevään saapuessa aloitamme jälleen puuhia kuistin parissa. Homma alkoi kuistin ja eteisen välillä olevan oven vaihdolla ja Siilinjärveltä ostetuista ovista viimeinen löysi paikkansa. Maalaus tehdään luultavasti myöhemmin kevätauringon jo lämmittäessä hommia ulkona. Vanha ulko-ovi hyppäsi nyt väliaikaisesti kuistin oveksi.

Kuistiin tulee pariovet, jotka ovat nyt työn alla puusepällä. Ikkunoiksi tulee Ylätalon vanhoja säilyneitä ruutuikkunoita ja niitä kunnostaa puuseppänaapurimme Antero.Tällä hetkellä hurmaavan kuistimme viimeistelee ikkunoissa tunnelmallisesti lepattavat muovit..

Vanha komuutti (ostettiin joskus aikoinaan Loviisasta Wanhassa Wara Parempi- tapahtumassa) tulee meille kuistille rakennettavaan pienempään vessaan. Komuutti on nyt Anulla vielä työn alla. Kuistin lattiaan etsitään tiilenpunaisia laattoja. Pukkilan Natura-laatoissa näyttäisi oikeansuuntaista löytyvän. Vinkit ovat toki tervetulleita!

2 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Kyl siit viel hyvä tulee.
Mielenkiinnol oon seuraillu.
Ainoo huono puoli täs sun plokis käymises on se, et tekis mieli ittesäkki alottaa tollai rojekti. Aikaa ois kyl, mut ei taijja tälhetkel kunto piisata.

Mul ois taapelis aikapal noin 300 vuotta vanhaa tuppeesahattuu lattialautaa. Paksuus vaa viis-kuus senttii ja leveyttä 40-20 cm. Oisha siin mist alottaa...

Talon rakentamiin alko mul sillee, et sain velipojalt tuuletusikkunan. Seku ei sit käynykkää niille, ni anto mulle. Kalliiks tuli sen tarvikkeen vastaanottamiin... ;)

Kekkoset kirjoitti...

Oho! Melkoista lankkua sinulla!
Ihmiset jakaantuu mielipiteissään vanhan kunnostamisessa.Mielipiteet ovat yleensä vielä aika tiukkoja/jyrkkiä!
Osa ajattelee, että aivan hullun työtä ja toiset taas haaveilee itse samasta ja odottaa oikeaa taloa tai oikeaa hetkeä.
Ihanaa erilaisuutta siis! On mielenkiintoista seurata välillä myös esim. blogia upouuden kivitalon rakentamisesta.