Lattialankut kiinni

Urakointi lattialankkujen parissa on niiden kiinnittämisen osalta nyt ohi. Vanhat lankut palasivat paikoilleen lepäämään. Huh! Erityiskiitokset isälle, joka on sitkeästi saapunut talolle jatkamaan hommaa kanssamme.

Viimeiset lankut paikoillaan.
Seuraavaksi lattiat pitäisi maalata. Tuvan lattia oli aikoinaan maalattu pirteän oranssiksi. Tutkin maalia aiemmin ja huokasin helpotuksesta huomattuani, että maali vetäytynyt jostain kohti ryppyyn. Tämä tarkoittaisi, että se on öljymaalia, jonka päälle voisimme maalata!

Lankkuja kiinnittäessä kuitenkin huomasin, että oranssin maalin alla oleva ruskea maali olikin rypyssä, mikä näkyi oranssin maalin alta.Oranssi maali lähti kokeiltaessa lohkeillen pois ja se on nyt saanut alkydimaalin tms. tuomion. Maali on todella kiiltävää, mikä viittaa myös tuohon alkydimaaliin. Työväline maalin poisrapsuttamiseen on vielä haussa. Maalinkaavin kyllä toimii, mutta lähes 60 neliötä on sillä melko homma..

9 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Terota petkele tai rautakanki smirgelis tms, mist tulee hiukka rösönen terotusjälki. Sit vaa kokeilee mis kulmas vehettä tarttee työntää, et lähtee maali, muttei puu vahingoitu. Kokeiltu on kummallakii ja hyvin lähtee maalit.
Vanhojen lattialankkujen hyvin paikalleesaamises on iso homma. Kannattaa kiittää lankkujen laittajaa toisenki kerran. Taitava on laittaja ollu ja valtavan työn tehny!!!

Kirsi kirjoitti...

Jaa-a... jos siinä on vain yks kerros sitä alkydimaalia ja se on hyvin kiinni pohjassaan, niin mä en välttämättä löytäis riittävästi syitä sitä rapsuttaa. Enemmän mua ainakin harmittais jos maalinpoistossa häviäis valumajäljet, rypyt sun muut. Mitään työkalua ei ole ehdottaa tuon maalinkaapimen tilalle.

Sara kirjoitti...

Hei! Vasta löysin blogisi, mutta aika samankuuloista juttua, kuin meilläkin :) Meillä on poistettu kolmen kamarin lattiasta maaleja vähän erilaisista syistä kutakin. Yhden huoneen lattiassa oli sanomalehteä liimattu päälle, joten se piti poistaa ja samalla otettiin maalitkin alta. Kahdessa huoneessa oli vain pari kerrosta maalia, mutta niin paksuja kerroksia ilmeisesti ei mitään öljymaaleja, joten päätettiin poistaa. Ja ihan ehdoton laite on Speedheater ihan kaikkeen maalinpoistoon! Poistaa maalit suht isolta alalta, mutta ei polta, on nopea ja mukava käyttää. Niitä voi joistain paikoista vuokrata, uuden hinta on 500€ paikkella. Me ostettiin oma muutama vuosi sitten ja täytyy sanoa, että se laite on kyllä maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin. Ollaan poistettu maaleja ovista, karmeista, lattioista, talon ulkoseinistä ym...

Kekkoset kirjoitti...

Kiitokset kaikille arvokkaista kommenteista! Tuo petkele tms. houkuttaa - pitää varovasti kokeilla. Kirsi- sataprosenttisen varmahan en ole maalin laadusta. Suurilta osin se on kyllä irti.
Kiva, että löysit blogimme Sara!

Iso urakka on tosiaan takana. Laitoimme lattiat suurimmaksi osaksi kiinni tiimillä minä ja isäni. Veljeni Esa oli myös työparinani pari päivää ja Jaakko jonkin verran. Paljon on taas opittu.

Parolan asema kirjoitti...

Uulalla on myrkytön maalinpoistoaine, tiedän kokemuksesta että tuo mokoma alkydimaali osaa olla kovassa, siitä aineesta saa ainakin hyvä avun vaikeisiin kohtiin. Meillä putsaantui pönttöuuni sitkeästä möfnästä sen avulla, tuossa on kyllä pinta-alaa vaan huomattavan paljon enemmän :)

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Valloista Anu ja Jaakko!
Luin blogianne pitkästä aikaa. Paljon kaunista olette saaneet aikaan huolellisella työllä ja asioihin uppoutumalla. Onnea uurastuksellenne ja luovalle hulluudellenne! Lämpöiset terveiset koko talkooporukalle ja työteliästä hiihtolomaa!
mummovalloista

Kekkoset kirjoitti...

Heippa Hela!
Kiitos kommentista! Ihanata, kun on loma ja saa puuhailla rauhassa. On ollut kiva lueskella blogiasi. Kun palaat taas Suomeen, tulethan käymään Ylätalolla.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava juttu! Olettepa ahkeria ja ihania! Samppa vasta kertoi tästä blogista. Nyt mekin voimme seurata täältä vähän kauempaa. Onnea! Terkuin Hilkka ja maaliskuun alussa eläkkeelle jäänyt Jaakon Pepe-eno
(projektina meillä vanhoilla autokatos möksällä)

Kekkoset kirjoitti...

Heips Hippula!
Kiva kuulla teistä! Teilläkin taitaa aina olla joku projekti. Jaakko muisteli, että Pepe on opettanut, että vanhaa projektia ei voi lopettaa ennen kuin jo aloittaa uuden! =)