Joulua ja suunnittelua!

Tänä vuonna joulua sai valmistella rauhassa. Perinteistä pidettiin kiinni, vaikka ulkona olikin plussakeli. Aattona käytiin kirkossa, saunottiin, syötiin perinteinen jouluateria, herkuteltiin ja iloittiin joulupukista. Urhon touhuja oli mukavaa seurata. Joulupukin keppi oli pienestä miehestä se kaikkein paras ja kiehtovin juttu koko illassa.

Olen Kuopion joulumessujen vakiokävijä. Useana edellisenä vuonna olen jo melkein ostanut keiteleläiseltä käsityöläiseltä ihanan lintulaudan. Tänä vuonna hänellä oli vielä myymättä juuri meille oikean värinen ja kokoinen lintulauta!
Vielä viime viikolla kuva olisi ollut mukavan talvinen, mutta juuri ennen aattoa satoi vettä ja lumet lähtivät!
 
Tuvan uusin asukas haettiin Kuopiosta samalla reissulla joulumessujen kanssa. Olen okl:ssä saanut yhden kokonaisen harmonitunnin, joten soittaminen vaatii vielä ankaraa paneutumista asiaan.

 
 
Joululomalla olisi tarkoitus suunnitella seuraavaa hommaa:

Ajatuksissa on siis yläkerran rakentaminen.
Ullakko on tällä hetkellä kylmää tilaa, mutta noin puolet tilasta olisi tarkoitus tehdä huoneeksi tai huoneiksi. Monta asiaa on vielä auki: tehdäänkö sinne ns. laatikkohuone (vanhoissa taloissa huoneet yläkertaan on itseasiassa toteutettu juuri siten) vai tehdäänkö huone, jonka katto laskeutuu laipioita myöten? Milloin aloitetaan, nyt vai keväällä? Suurennetaanko päädyn ikkunaa?
Portaat pitää uusia loivemmiksi ja ne on tarkoitus nikkaroida itse. Suunnitelmissa on umpiportaat, joiden alle tulee ehkäpä vaatekomero. Lomalla voisi olla aikaa vierailla tuttavien vanhoissa taloissa, joissa on vintillä huoneet.
 
Ihanaa joulunaikaa ja onnellista vuotta 2014!
 

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tupanne näyttää niiiin kodikkaalta! Jään innokkaana odottelemaan vintin remonttipostauksia :) Hyvää vuodenvaihdetta Ylätaloon!
t. Juuli

Tuovi kirjoitti...

Onpa teillä tunnelmallinen tupa! Hyvää uutta vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniilta näytti joulunne! Mukavaa vuoden alkua! A-M

kanapaimenkin kirjoitti...

Tervehdys!
Satunnaisena blogien selaajana löysin teidän jutut ja olin heti myyty. Onpa hienosti kirjattu ylös eri asiat ja kuvattu vielä. Mikä aarreaitta vastaavaa havitteleville.
Meni vaikka kuinka monta iltaa, kun alusta alkain luin kaikki. ihan kuin oltais parempiakin tuttuja :)
Ja sitten vielä jaksatte vinttiä pohtia. Siinä sitä on taas askaretta.

Niina kirjoitti...

Tervehdys! Huomasin vasta hetki sitten kommenttisi blogissasi koskien meidän portaita.
Voisin ottaa sinulle muutaman kuvan ja mitata tässä , jos olet yhä kiinnostunut? Portaat on tehnyt puuseppä paikoilleen.

:)

Kekkoset kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista! Ollaan pyritty kuvaamaan hommien vaiheet mahdollisimman tarkkaan, jotta niistä voisi olla apua samoja puuhia suunnitteleville. Yksi blogin tarkoituksista on tiedon/ kokemusten jakaminen. Vintin remontti on vielä suunnitteluasteella, joten kiitollisena otetaan vastaan mittoja ja kuvia portaista!

Solja kirjoitti...

Mitäs kuuluu Ylätaloon?

Kekkoset kirjoitti...

Jahas - nyt taitaa olla selityksen paikka. Blogi on nukkunut nyt hetken talviuntam sillä elomme on heitti vähäksi aikaa kuperkeikkaa.. Mahani oli kasvanut syksystä asti ja pääsiäisenä piti syntyä Urholle pikkuveli. Jouduin kuitenkin sairaalaan jo helmikuun alkupuolella ja maaliskuun 4. pieni velipoika sitten syntyi. Tehohoitojakson jälkeen kaikki on hyvin ja nyt ollaan oltu jo muutama viikko koko perhe kotona. Yläkerran remonttisuunnitelmaa on taas nyt viety eteenpäin (piirustelu- ja lupavaihe) bloggaan heti, kun asia etenee!

Solja kirjoitti...

Paljon onnea pikkupojan johdosta ja terveiset Urho-isoveljelle!

kanapaimenkin kirjoitti...

Ooooh! Onnellista kevättä pikkuprinssin kanssa. (tuo alku kuvasi hämmästyshuudahdusta)
Minulle joku vinoili vastaavassa vaiheessa: Viisi enää, niin sitten on seitsemän veljestä koossa! Ei heitä sitten ihan seitsemää sentään tullut.