Väsynyt oon, kenkäviidakkoon..

Tein rakennusaikana pienehkön kenkätelineen hirrenpätkistä tapittamalla. Ko. teline on kuitenkin auttamattoman pieni nykyiselle kenkävalikoimallemme ja kuisti on järkyttävän kenkäkasan vallassa. Vieraita tervehtii aina todellinen kenkävuori.

Mietin pitkään sopivaa ratkaisua kenkäpulmaan, koska kaappeja kuistille ei sovi ja lokerikossa olisi ollut liian vähän tilaa. Aiemmin sohvakäyttöön muuttamastani sivulle levitettävästä puusängystä jäi itse lootaosa käyttämättä. Kaivoin sen nyt aitasta kunnostukseen. Olimme myös laittaneet talteen pyörillä olevan sängynaluslaatikon. Tavoitteena oli näin saada lootasta hiukan istumatilaa ja viihtyisyyttä kuistille ja lootan alle tulisi pyörillä kulkeva laatikko, joka nielisi kenkävuoremme. Loota on tarpeeksi matala, jotta se ei tule ikkunapenkkien ylitse.

Vuolin lootaan etuosaan jalat, jotka kiinnitin ruuvien ja liiman kanssa. Varmistukseksi laitoin vielä kulmatkin. Vanha maali hiottiin ja loota maalattiin punaiseksi (Uulan Ovi-. ja ikkunamaali sävy Puolukka). Myös pyörillä kulkeva sängynaluslaatikko tarvitsi muokkausta mahtuakseen sohvan alle ja pienensin sitä ja kasasin sen uudelleen. Myös laatikko sai punaisen värin ja vetimet. Kiitos maalausavusta äiti!

Nyt on kengät piilossa ja lootaosakin sai käyttöä. Aluksi meinasin ommella sohvaan patjan, mutta nyt punainen väri näkyy kauniisti tyynyjen alta. Ompelen patjan ehkäpä myöhemmin. Keltasävyiset pitsityynyliinat ovat odottaneet käyttöä pitkään. Jouluksi ommellaan sitten jotain punaista.

Talkoopäiviä

Viime viikolla kesä on tuntunut todella alkaneen: aurinko on paistanut, joka ilta on savusaunottu ja uitu, talkoolaiset ovat olleet hommissa jne.. Isot kiitokset avusta Matti, Riitta ja Esko!

 Esko, Jaakko ja Matti tekivät töitä luhtiaittamme hirsien parissa. Luhtiaitan taakse oli aikoinaan laitettu pienempi aitta. Aitta oli sijoitettu niin lähelle luhtiaittaa, että se oli valluttanut katolta vedet luhtiaitan seinään. Hirsiä oli vaihdettavana yhdeksän kappaletta ja käyttöön tulivat nyt viime syksynä ostetut riihen hirret. Työ alkoi purkuhommilla ja puuha saatiin puoleen väliin. Tällä viikolla jatketaan, jos suinkin sää sallii.



 Talon kulmalaudat olivat huonossa kunnossa ja ne olivat entisten ikkunoiden väriset eli ruskeat. Vanhat laudat nyt purettiin, mitattiin ja numeroitiin ja hirren rakoihin työnnettiin koloihin pellavaa. Pohdimme lautojen väriä vaihtoehtoina keltamulta (kuistin väri) ja valkoinen.
Laudat purettu ja väri kokeilussa: keltainen vai valkoinen?
Anu ja Riitta keskittyivät tekemään ja maalaamaan uusia kulmalautoja taloon.
Päädyimme väreistä valkoiseen ja nyt on kaikki kahteen kertaan maalattu. Ensi viikolla alle pellavaa ja laudat kiinni.


Loppuun vielä kuva aarteesta, jonka saimme Marja-Liisalta ja Ekiltä. Pressun alta paljastui vanha, kaunis reki, jossa näkyi vielä aluperäismaalauksetkin. Reki odottaa nyt käyttöä hyvässä säilössä katosalla. Isot kiitokset!