On syksy niin ihmeellinen..

Syksyn antimet ovat luonamme ja pakastin on täyttynyt marjoista. Viinimarjat, mustikat ja puolukat ovat nyt pakastimessa. Suolasienipurkkeja on tänä syksynä kertynyt enemmän kuin moneen vuoteen. Savon mailla sieniä on riittänyt hurjan paljon. Saaliina ovat olleet lähinnä tatit ja rouskut, mutta vakaana aikomuksena olisi opetella joka vuosi yksi sieni lisää, jotta osaisin kerätä myös erilaisia vahveroita sekä haperoita.Saimme tällä viikolla laitettua kuistiin päällimmäisen huopakerroksen sekä ulkopokat ikkunoista paikoilleen. Nyt kun saadaan vielä sisäpokat, niin syksy voi tulla! Seuraavaksi siis kuistin sisätilojen kimppuun. Toivottavasti hyviä säitä vielä riittää, sillä ensi viikolla tulee kattoporukka ison aitan kattoa varten.

Kuistille on pitkään ollut tapetit valmiina ja nyt on taulukin.. Elokuvajuliste (Naiskohtaloita) löytyi pari vuotta sitten ullakkoa siivotessa. Nyt se kehystettiin ja juliste pääsee kuistille tulevan veskin seinälle. Sen värimaailma on juuri sopiva: harmaata, vihreää ja kehyksissä kultaa!

5 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Hitto et jollai sitä on silmää laittaa taloaa. Samaa ei voi sanoo musta... Välil meinaa oikee harmittaa... ;D

Pietaryrtti kirjoitti...

:) Julkasisitko sen suolasienireseptin? Me ollaan vaan kuivatettu noita sieniä, suppilovahveroita ja kanttarelleja, ei ole oikein kokemusta säilönnästä, mutta ois kiva kokeilla, jos hyvä resepti löytyis...

iriil mediahedgehog kirjoitti...

Loistavaa löytää blogi, jossa tehdään samaa kun itsekkin tekee.
Täällä kuunnostetaan 1880-luvun torppaa uuteen elämään.
Sitten taas huonona puolena olen saanut ihan liikaa ideaa tässä lukiessani ja vielä eksyin tätä kautta navetta.comiin.
Jos päädyn laajentamaan tätä vanhaa pientä torppaa toisella vanhalla hirsikehikolla niin kiitos kuuluu teille! :)
Ihanaa kuitenkin lukea tätä, tuli erittäin hyvä mieli tämän löytämisestä.

Kekkoset kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että olemme saaneet uusia lukijoita. Meillekin tuli hyvä mieli, kun luimme viestisi. Mukavaa, että talonne saa uuden elämän. Itsekin olemme ammentaneet intoa ja inspiraatiota kohtalotovereiden projekteista. Tsemppiä ja tervetuloa joukkoon!

Pietaryrtti- varsinaista reseptiä minulla ei suolasieniin ole. Rouskujen ryppäyksen jälkeen kuumennan lasipurkit uunissa. Purkkeihin pohjalle karkeaa suolaa ja sitten vain vuorotellen sieniä ja suolaa kerroksittain. Ilma painetaan aina välissä pois ja purkki täytetään mahdollisimman täyteen. Ennen käyttöä sieniä on hyvä huuhdella/liottaa. Muuten tulee tosi suolaista sienisalaattia tai piirakkaa. :)

Pietaryrtti kirjoitti...

Kiitos! Täytyypä kokeilla tuolla tavalla :)