Hankintoja

Kerroimme jo aiemmin blogissa, että etsimme väliovia. Ongelmamme etsinnässä oli ennen kaikkea ajan puute - emme millään ehtineet lähteä ovien perässä etelään. Esim. Metsäkylän navetasta olisi ovia kyllä löytynyt ja vielä ihan mukavaan hintaan ( karmeineen noin 100 e), mutta nyt on remontin kanssa niin kiirus, ettemme ehtineet ajella kauas. Laitoimme ilmoituksia ovista useaan savolaiseen lehteen. Lopulta Savon Sanomien ilmoitus kantoi hedelmää ja saimme viime lauantaista lähtien paljon soittoja. Jälleen kauempaa (Heinävesi, Tuusniemi jne.) oli eniten tarjolla peiliovia karmeineen. Päätimme kuitenkin ostaa ovet Siilinjärveltä, koska niiden haku onnistui kätevästi työiltana.
Ovet sattuivat olemaan juuri samanlaiset kuin muut uudemman puolen ovet. Vielä pitäisi löytää kapeampi ovi kylpyhuoneen ja takkahuoneen välille.

Tarkimmat lukijat ovat huomanneet blogimme kommenteista, että lähellä Ylätaloa on meneillään toinen perinnerakentajien projekti. Olemme saaneet tutustua Anttiin ja Sannaan, jotka siirsivät upean kyläkoulun lähelle Ylätaloa. Antti oli hommannut heidän tulevaan kotiinsa kerrassaan upeita valurautapattereita. Onneksemme pattereita oli sen verran ylimääräisiä, että saimme ostettua heiltä patterit myös Ylätaloon. Ensimmäinen erä pattereita on nyt haettu (eli niin paljon kuin auton peräkärriin uskalsi laittaa). Ne vietiin Anun kotitilalle, jossa ne kootaan sopivan mittaisiksi sekä puhdistetaan sisältä painepesurilla. Hiekkapuhalluksen ja maalauksen saa hoitaa sitten ammattilaisfirma. Patterit ovat todella painavia, mutta ah- niiiiiiiin kauniita!

2 kommenttia:

eikku kirjoitti...

Mukava kun ovet löytyi. Me kans aikanaan hommattiin ovia ja meillä oli myös onnea, kun löydettiin neljä samanlaista ovea karmeineen ja vieläpä ihan tästä läheltä, edullisesti. Tosi kauniita nuo patteri, minäki tykkään. :)

Kekkoset kirjoitti...

Onneksia ovia löytyi - töitä se kyllä teetti. Vielä on hakusessa yksi kapeampi ovi (n. 70cm.)