Rakentamista!

Anu vietti suurimman osan viikonlopusta ystävänsä polttareissa, joten Jaakko puuhaili talolla. Lauantaina urakkana oli korjata haljennut kivijalan valu. Ilmeisesti kylmilleen jäämisen jälkeen sokkelin alle on päässyt routa, joka oli liikuttanut yhtä talon uudemman osan kulmaa. Rautakangella ja liinoilla halkeama saatiin kurottua umpeen ja samalla väliin lisättiiin laastia. Kulman eritystä on tarkoitus parantaa ulkoa päin ja kunhan sisälle saadaan talveksi lämmöt, niin eiköhän kulma pysy kohdallaan. 

Seuraavana työkohteena oli tulevan kylpyhuoneen ja saunan pohja. Nämä tehdään maanvaraisella valulattialla, kuten vastaava mestari suositteli. Jaakko kaivoi ensin vanhasta rossipohjasta huonon maan (maatuvaa ainesta joukossa) pois. Anu ehti jo auttamaan soran kärräämisessä ja levityksessä. Sora tulee anturan alle ja soran päälle laitettiin finnfoamit. Päivät venyivät pitkiksi, mutta homma jäi kesken ja betonimylly ei ehtinyt vielä käyntiin. Tarkoitus jatkaa viikolla joku ilta. Seuraavana vuorossa kevytsoraharkkojen latominen anturan muotiksi ja anturan raudoittaminen. Saunan ja kylpyhuoneen perustukset tulevat siis irti vanhasta sokkelista, jotta mahdollinen pienikin sokkelin liike ei aiheuta ongelmia kosteissa tiloissa.
Työiltoina olemme edelleen kiirehtineet ikkunaurakkaan. Siinäpä ne arki-illat ovat menneet. Suurena apuna halleissa on ollut Anun äiti ja isä sekä Jaakon isä. Tilannekatsaus: kaikki muut karmit ja pokat pohjamaalattu + kaksi kertaa pintamaalattu, mutta ulkopokien toinen puoli on vielä pintamaalaamatta toisen kerran. Kuivuminen on jälleen hidasta, kun kelit on kosteat ja kylmemmät.Loppu häämöttää!

Ei kommentteja: