Vauhdikkaita syystuulia

Kattoremontin vuoksi ison aittamme koko sivulla on nyt rakennustelineet. Voi mitä riemua telineet tuottivatkaan koville parkouraajille eli kummipojallemme Juholle ja hänen Ville- veljelleen. Olipa Roopekin touhuissa mukana.


Anu oli lauantain töissä VESO-päivän merkeissä, mutta Jaakko pääsi jatkamaan kuistia. Sunnuntaina Jaakko saikin laatoitettua lattian.

Jaakon Hela-kummi vieraili talolla ja toi ihanan itsekutomansa maton makuuhuoneeseemme.

Astiahylly löysi paikkansa tuvasta.

On syksy niin ihmeellinen..

Syksyn antimet ovat luonamme ja pakastin on täyttynyt marjoista. Viinimarjat, mustikat ja puolukat ovat nyt pakastimessa. Suolasienipurkkeja on tänä syksynä kertynyt enemmän kuin moneen vuoteen. Savon mailla sieniä on riittänyt hurjan paljon. Saaliina ovat olleet lähinnä tatit ja rouskut, mutta vakaana aikomuksena olisi opetella joka vuosi yksi sieni lisää, jotta osaisin kerätä myös erilaisia vahveroita sekä haperoita.







Saimme tällä viikolla laitettua kuistiin päällimmäisen huopakerroksen sekä ulkopokat ikkunoista paikoilleen. Nyt kun saadaan vielä sisäpokat, niin syksy voi tulla! Seuraavaksi siis kuistin sisätilojen kimppuun. Toivottavasti hyviä säitä vielä riittää, sillä ensi viikolla tulee kattoporukka ison aitan kattoa varten.

Kuistille on pitkään ollut tapetit valmiina ja nyt on taulukin.. Elokuvajuliste (Naiskohtaloita) löytyi pari vuotta sitten ullakkoa siivotessa. Nyt se kehystettiin ja juliste pääsee kuistille tulevan veskin seinälle. Sen värimaailma on juuri sopiva: harmaata, vihreää ja kehyksissä kultaa!

Keltamultaa ja raudan nostoa

Kuisti on nyt maalattu ja ikkunanpielilaudat sekä nurkkalaudat odottavat valkoisina paikoilleen laittoa. Kiitos avusta Riitta ja Matti! Ikkunat on vielä kesken. Pohdinnassa on kissanluukku johonkin kohti, jotta Marski pääsisi kulkemaan talvella sisälle meidän ollessa töissä. Nurmikkoa on jo kerran ajettu!

Olemme saaneet viimein patteriurakan siihen vaiheeseen, että niitä kuskaillaan ensi viikolla puhallukseen ja maalaukseen. Kokonaiskuvauksen projektista laitamme tänne, kun ensimmäinen patteri on tuvassa. Valurautaiset ystävämme ovat todella painavia nostella. Kiitokset konevoima-avusta Matti, Pasin naapuri sekä tietenkin kohtalotoverimme Antti ja Sanna!


Humala saapui meille Anun kummilta Eerolasta. Jospa se selviää henkiin ja kotiutuu..