Laattoja lattiaan


Keittiön lattia sai yllensä laatat. Kiitokset Petrille, joka teki huippuhyvää työtä! Laatta näyttää keittiöömme juuri sopivalta ja valinta tuntuu onnistuneen.
Huomenna on aikeissa saumata lattia, jotta ensi viikonloppuna saamme mahdollisesti jo kaappeja paikoilleen. Kylpyhuoneen seinät nousee tasaista tahtia ja kodinhoitohuonetta vesieristellään tällä viikolla. Hrrrr, pakkanen paukkuu reilusti yli kahdessakymmenessä, joten joka ilta ajellaan ainakin lämmityspuuhiin.

Viikon varrelta

Tässä kuvakimaraa viikon ja viikonlopun hommista ja muustakin. Talvi on tullut jälleen Ylätalolle. Kiitokset taas korvaamattomasta työpanoksestanne Matti, Riitta, Esko ja Esa!
Esa muuraamassa kylpyhuoneen seinää.
Keittökaappien runko.
Esko ja Matti piipunpeltien kimpussa.
Keittiön ja tuvan välille tehtiin oviaukko. Lämpö ja valo kulkivat nyt aivan eri tavalla!


Polttopuut ja moni muukin kampe liikkuu nyt kätevimmin kelkalla.

 

H-I-D-A-S-T-A...

Blogipäivitykset ovat nyt harventuneet. Kesällä tuli päivitettyä tätä monta kertaa viikossa, mutta nyt tahti on hidastunut huomattavasti. Tähän on yksinkertainen syy: kesällä Ylätalolla tapahtui ja eteni. Tällä hetkellä hommia tehdään, mutta mikään ei oikeastaan etene. Toisen työn edistyminen odottaa toista, jota ennen pitää ehdottomasti tehdä se kolmas pakollinen työ.Piipunpellit on nyt onneksi valmiit! Kiitokset Eskolle ja Matille avusta!



Keittiön kodinkoneet on tilattu. Kaikki muut koneet ovat Upolta, mutta liesi on Electroluxilta. Upolla ei ole valikoimassa rosterista induktioliettä, joten se piti etsiä toiselta merkiltä. Tavoitteena on saada keittiö laatoitettua ennen kuin koneet tulee.

Patteripuuhia ja muutakin

Viikonlopusta suurimman osan vietimme valurautapattereidemme seurassa.
Ohjelmassa oli pattereiden pesua painepesurilla, patterien purkua, kierteiden puhdistusta jne.
Limuja irrotettiin jo melkoinen määrä, mutta puuhaa jäi vielä jollekin arki-illalle. Patterit kootaan Anun veljen Pasin lämpimässä autotallissa, jonne jo osa niistä vietiin. Urakka on melkoinen ja monta mietintää on vielä matkalla..

Patterihommien lisäksi ehdimme laittaa keittiöön kolmennen gyproc-kerroksen (kiitos avusta Esa!) sekä maalailla tuvan kattoa. Uusimme tuvan katosta aiemmin osan, johon vuosia sitten oli vuotanut vettä. Nyt ko. osa maalattin pellavaöljyvernissan ja valopetroolin seoksella, jossa oli värinä Uulan rautaoksidimustaa. Resepti otettiin Risto Vuolle-Apialan kirjasta Hirsitalon kunnostus.

Tuokin pitäisi tehdä..

Tällä hetkellä olemme jälleen tilanteessa, jossa työlista repii meitä moneen suuntaan: patterihommia pitäisi jatkaa, kuistia täytyisi nakutella, piipunpellit pitäisi saada tehtyä ja lattioita täytyisi saada etenemään. Kuisti eteni onneksi jälleen talkoovoimalla. Anun täti-Annikki sekä Anun isä ovat saaneet tehtyä kuistin katon ja laitettua alushuovan. Hommat jatkuu ja vuorossa on tuulensuojalevyt. Vinnipuuhat loppui nyt vähäksi aikaa, kun Jaakko sai laitettua loput piippujen ympärille tulevista palovilloista. Lisäksi yksi kohta laipiota korjattin. Emme olleet aiemmin lämmittäneet kuin keittiön hellaa sekä takkaa. Ennen tuvan uunin lämmitystä piti hiukan askarrella. Tuvan lattia on noussut sen verran, että uunin tuhkaluulut jäivät lattiapinnan alapuolelle. Nyt pitikin ohentaa lankkuja uunin läheltä ja syntyvään syvennykseen upoteteen pelti. Tänä viikonloppuna lämmittelimme siis ensimmäistä kertaa myös tuvan uunia. Perhonenkin heräsi uunin lämpöön.

Niemelän pojat
Viikonloppuna talolla vierailu Riikka ja muksut. Ville (10-v.) totesi kannustavaan sävyyn: "Anu, tuo teidän kodinhoitohuonehan on tosi hyvällä mallilla!" Keittön ja kodinhoitohuoneen lattioissa on gyproc-suikaleet kiinni ja massa välissä! Kodinhoitohuoneen viemäreiden kohdat on vielä massaamatta (koron laittaminen).
Jaakko kodinhoitohuoneen lattian kimpussa
Kiitokset avusta Annikki, Matti, Riitta, Esko ja Marjaliisa.

Väliovista puuttuu vielä pesuhuoneen ja takkahuoneen välinen ovi (leveys 70 cm.). Lisäksi olemme nyt ostatelleet tupaan suutarinlamppuja/niiden osia.